Pelty este o boxă ce-şi ia curent de la lumânare [VIDEO]

Pelty este o boxă ce-şi ia curent de la lumânare [VIDEO]

Cu toate că la prima vedere pare o candelă mai pretenţioasă, Pelty este o boxa inovativă ce foloseşte ca sursă de energie .

pelty boxa foc

În condițiile în care numărul consumatorilor electrici dintr-o casă a crescut exponenţial în ultimii ani, e plăcut să vezi că sursele de energie alternativă pot fi folosite şi la scară mică. Cu toate că s-ar putea să nu vă aduceţi aminte când aţi rămas ultima oară fără curent în casă, e bine de ştiut că data viitoare veţi putea folosi lumânări şi pentru a alimenta o boxă, nu doar pentru a crea o atmosferă romantică.

Creaţia din imaginea de mai sus poartă numele de Pelty şi ar trebui să devină produs de serie în viitorul apropiat cu un preţ de 850 de lei. Momentan, este doar un proiect pe Indiegogo care, la momentul redactării acestui material, a reuşit să strângă 10.000 de dolari din totalul de 100.000 dolari, cu 43 de zile de finanţare rămase.

În practică, vorbim de o boxă care funcţionează fără fire nu doar pentru că vine cu Bluetooth, ci şi pentru că energia electrică necesară alimetării provine de la o lumânare. Numele gadgetului provine de la care face referire la un proces fizic prin care este obţinută energie electrică într-un context în care interacţionează două suprafeţe cu temperaturi contrastante. Vizavi de performanţă, deşi este greu de apreciat dacă va fi suficientă pentru următoarea voastră petrecere, e bine de ştiut că funcţionează 5 ore pe o lumânare standard.

Dezvoltatorii proiectului afirmă că ar trebui să se audă similar cu multe alte dock-uri existente pe piaţă, fără a se baza pe baterii.

Citește și: