13 oct. 2013 | 15:10

Caviar – O lumanare de bronz arde in eter pentru totdeauna

ACTUALITATE
Caviar - O lumanare de bronz arde in eter pentru totdeauna

Desi e greu de spus daca se va produce vreodata in masa, Caviar reprezinta un concept foarte interesant, referitor la o lumanare de bronz.

Fabien Gerliers Caviar lampa infinita

Dupa cum se poate vedea in imaginile alaturate, cineva s-a gandit sa realizeze . Persoana care a stat la baza ideii poarta numele de Fabien Gerlier, iar rezultatul sau se ascunde in spatele numelui suficient de sugestiv: Caviar, care este practic o lumanare de bronz.

Cu un nume ce consta intr-o referinta directa la granulele de icre negre, creatia de mai sus este din multe puncte de vedere un produs neobisnuit. Lasand la o parte discutiile de posibilitatea productiei de masa, un alt aspect este mai important decat acesta. Cum poate acest aparat sa a carei combustibil pare ca vine din neant? Raspunsul consta in doua lucruri: o butelie de gaz si un material cu proprietati spectaculoase dar usor de explicat.

Materialul din care este realizata intreaga creatie poate fi sintetizat ca fiind bronz sinterizat. Este vorba de un material realizat exclusiv prin presiune si temperaturi ridicate, nu prin intermediul unui liant clasic. Ca urmare, prin faptul ca acesta lampa este realizata aproape exclusiv din granule de bronz compresate prin care poate la nivel micro trece gazul. In final, dupa aprindere, o flacara pare ca pluteste pe o suprafata care nu ar trebui sub nici o forma sa arda.

Fabien Gerliers Caviar lampa argint

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele