18 iun. 2014 | 19:00

Odată cu iOS 8, stylusul FiftyThree include niveluri de presiune [VIDEO]

ACTUALITATE
Odată cu iOS 8, stylusul FiftyThree include niveluri de presiune [VIDEO]

Pe lângă beneficiile de care veţi profita odată cu , puteţi trece pe listă şi stylusul FiftyThree, care vă va oferi mai multă precizie la desen.

pencil-surface-pressure-ipad fiftythree wacom

În cadrul conferinţei în care a fost anunțat iOS 8 din cadrul , Tim Cook şi echipa sa au detaliat un număr de funcţii interesante de care ne vom bucura cu toţii în toamna acestui an. Printre ele se numără şi suportul pentru stylusuri pe care le puteţi folosi la desenerarea cu diverse grade de presiune. Partea cea mai interesantă a acestui anunţ este că, la acest capitol se vor califica şi stylusuri care există deja pe piaţă.

Stylusul pe care îl vedeţi în imaginea de mai sus poartă numele de FiftyThree şi nu este cel mai recent astfel de gadget. Cu toate acestea, s-ar putea să intre în istorie ca fiind primul care suportă desenul în mai multe aplicaţii de iOS cu diverse niveluri de grosime, bazate pe cât de mult apăsați pe el. Când veţi folosi vârful, rezultatul de pe ecran va fi similar cu cel ieşit din vârful unui pix mecanic, în timp ce, dacă veţi folosi o latură a vârfului de la stylus veţi putea foarte rapid să acoperiţi o suprafaţă mai mare, similar cu un marker colorat.

În teorie, în funcţie de experienţa în utilizarea FiftyThree, rezultatul final are mari şanse să fie destul de apropiat cu cel pe care l-aţi obţine pe o tabletă profesională Wacom. La început, nu veţi fi extrem de talentaţi, dar cu un pic de exerciţiu veţi fi mândri de voi şi de faptul că iPad-ul a devenit o unealtă mult mai potrivită pentru activităţi de creație și grafică.

În cazul în care nu mai aveţi răbdare să profitaţi de funcţionalitatea demonstrată în clipul de mai jos, este foarte probabil să puteţi beneficia de ea şi prin intermediul unei versiuni beta de iOS 8. Ţine doar de voi cât de departe vreţi să mergeţi cu experimentele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele