iOS 8 vine cu tot ce trebuie pentru multitasking split-screen [VIDEO]

iOS 8 vine cu tot ce trebuie pentru multitasking split-screen [VIDEO]

Noi referinţe descoperite în demonstrează atenţia gigantului Apple când vine vorba multitasking pe iDevice-uri.

apple ios8 ios_8_split_screen_multitasing

În cadrul conferinţei de acum câteva săptămâni, un sistem de operare ce introduce multe elemente noi. Tot atunci, nu am auzit nici un cuvânt despre posibilitatea de a rula pe acelaşi ecran mai multe aplicaţii simultan. Cu toate acestea, ascunse în dedesubturile noului firmware există referinţe clare către o astfel de funcţie şi, în interiorul unui simulator de iPad cu iOS 8, poate fi deja activată.

Funcţia a fost descoperită şi demonstrată de Steven Troughton Smith, un dezvoltator care a alocat suficient de mult timp acestei descoperiri încât a creat şi clipul de mai jos pentru a o detalia. Partea bună este că pare destul de bine realizat şi s-ar putea să ne fie foarte util. Parte tristă este că nu ştim cât va mai dura până îl vom experimenta pe dispozitivele noastre.

La ora actuală, nu ştim decât că Apple experimentează cu această idee . Nu ştim dacă respectivul eveniment va avea loc odată cu varianta finală de iOS 8 sau dacă va veni sub forma unui update ulterior. Ca un alt mic detaliu extrem de relevant, merită să aveţi în vedere faptul că, la momentul lansării efective, sunt mari şanse că multitasking-ul split screen pe iPad să vină într-o formă complet diferită faţă de cea pe care o vedem mai jos.

Citește și: