Noul Nissan Note nu se murdăreşte niciodată [VIDEO]

Cei de la investesc sume de bani semnificative în cercetare, altfel nu-mi explic demonstraţia de mai jos cu vopseaua miraculoasă.

Nissan-Note-Self-Cleaning-Car-Prototype-murdar

Maşinile noastre reprezintă o sursă infintă de poluare, atât prin prisma emisiilor rezultate din consumul de carburant, cât şi prin prisma apei cu detergent pe care o folosim pentru a ne spăla deseori automobilul. Dacă pentru partea cu emisiile avem , pentru partea cu spălatul, abia acum vedem primele soluţii.

Noul prototip de Nissan Note, varianta hatchback, pentru piaţa din Europa, pare că se curăţă singur. Nu vorbim însă de un braţ robotic care iese din maşină cu un mop şi o cârpă uscată, ci de o vopsea inteligentă capabilă să respingă murdăria de orice fel. Această abilitate a fost câştigată datorită nanotehnologiei folosite deasupra stratului clasic de vopsea. Practic, este vorba de un strat suplimentar super-hidrofobic şi oleofobic realizat dintr-o substanţă cu numele de Ultra-Every Dry. Acesta este aplicat printr-un spray special într-un mod nu foarte spectaculos.

Efectul este incredibil. Orice tip de murdărie este respinsă, alunecă pur şi simplu pe maşină fără a lăsa urme. Până când va fi implimentată la scară largă mai sunt însă necesare nişte teste de fezabilitate. Momentan nu se cunoaşte rezistenţa pe termen lung a respectivului strat de vopsea.

12:00 26.04.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video