Shuttle anunta noi sisteme Barebone la CeBIT

Shuttle anunta noi sisteme Barebone la CeBIT

Shuttle Mini-PCStandul celor de la Shuttle pare neincapator pentru toate sistemele, inovatiile si noutatile pe care producatorul taiwanez le prezinta anul acesta in cadrul CeBIT 2012. Printre vedete se numara noile variante Mini-PC pentru viitoarea platforma Ivy Bridge si Sandy Bridge-E, precum si modelele Slim-PC cu racire pasiva.

Shuttle XPC Barebone SX79R5 este singurul Mini-PC din lume proiectat sa suporte procesoare pe socket LGA 2011. Adica vorbim despre 6 core-uri, 12 thread-uri, la o frecventa de 3,6 GHx cu 15 MB cache, o memorie RAM de pana la 32 de GB si o placa video pe PCI-Express-x16-3.0, toate intr-un sistem putin mai mare decat o cutie de pantofi.

Shuttle XPC Barebone SZ77R5Shuttle XPC Barebone SZ77R5 va fi perfect compatibil cu noua serie de procesoare Intel pe arhitectura de 22 nm. Printre dotari regasim PCI-Express 3.0 si USB 3.0 nativ, suport pentru 32 GB DDR3-1600, o conexiune PCIe-x4 si doua Mini-PCIe-x1. Noile chipseturi Intel Z77 Express suporta tehnologia SRT (SSD Caching) care permite reducerea timpilor de incarcare atat a sistemului de operare cat si a programelor rulate.

Familia Slim-Pc-urilor se lauda cu trei noi modele a caror racire este complet pasiva: Shuttle Barebone XS35V3, Shuttle Barebone XS35GTAV3 si Shuttle Barebone XS36V. Primul dintre ele este si cel mai mic, avand un volum de 1 litru si un consum de energie extrem de mic, fapt ce ii permite o functionare continua 24/7 bazandu-se pe o racire complet fanless.

Barebone XS35GTAV3 masoara doar 3,6 cm grosime dar reuseste sa inglobeze un procesor dual core Intel Atom D2700 la 2, 16 GHz si o placa grafica AMD HD 6430M. Jucaria ruleaza fara probleme continut full-HD si formate 3D simultan pe doua ecrane sau televizoare, beneficiind de iesiri video pe HDMI 1.3 si VGA. Shuttle Barebone XS35GTAV3

Shuttle Barebone XS36V ofera conexiuni video prin VGA, DVI-D si HDMI 1.3, precum si doi conectori RS232 COM-Port pentru utilizarea impreuna cu diverse aplicatii specifice din piata. O alta caracteristica interesanta a Slim-PC-urilor este posibilitatea de prindere pe spatele monitoarelor cu sistem VESA.

Aceste noutati Shuttle nu fac decat sa ne demonstreze ca performanta, ergonomia si eficienta pot functiona impreuna, iar prin reducerea spatiului, al consumului de energie si al zgomotului provocat, noile sisteme isi vor cuceri pe deplin utilizatorii.

Citește și: