Noul barebone Shuttle DS81 impresionează prin posibilităţi şi conectică

Noul barebone Shuttle DS81 impresionează prin posibilităţi şi conectică

Pentru că PC-urile clasice nu se mai vând, singura alternativă constă în sisteme ultra compacte construite pe barebone-uri, precum DS81.

htpc barebone shuttle-ds81-lead

Cu toate că în ultimii ani am ajuns să folosim ca referinţă pentru sisteme compacte , problema cu acele sisteme este că vin cu un procesor bătut în cuie. În cazul Shuttle DS81, singura limitare este placa de bază, în schimb puteţi folosi orice procesor Intel de generaţie Haswell pe care vi-l permiteţi, începând cu Core i3 şi terminând cu Intel Core i7.

Noul barebone Shuttle are 19 x 16,5 x 4,3 centimetri. Este un pic mai mare decât un Intel NUC, dar şi opţiunile de upgrade sunt mai generoase. Suportă până la 16GB de memorie RAM prin două plăci DDR3. Sistemul de răcire standard este atât de bine pus la punct încât poate funcţiona fără probleme chiar şi într-o ambianţă cu temperatura medie de 50 de grade Celsius. Deşi o placă video de generaţie recentă de la Intel s-ar putea să fie suficientă pentru conţinut multimedia de înaltă definiţie, DS81 integrează şi două sloturi PCIe Mini, unul half size şi unul full size care pot găzdui diverse plăci de extensie.

Are un număr de şase porturi USB, dintre care două sunt USB 3.0. Are trei ieşiri video, un HDMI şi două porturi DisplayPort. Tot la conectică intră două porturi gigabit Ethernet, un card reader, intrări şi ieşiri audio.

Disponibil începând de săptămâna viitoare, noul Shuttle DS81 ar trebui să fie disponibil atât ca barebone la 178 de euro, cât şi în configuraţii complete, cu preţuri mult mai exorbitante, de până la 800 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: