11 feb. 2014 | 13:50

Nokia Normandy – smartphone-ul cu Android va apărea luna aceasta

ACTUALITATE
Nokia Normandy - smartphone-ul cu Android va apărea luna aceasta

După o lungă perioadă în care a fost subiectul mai multor rânduri de zvonuri, cu Android va fi lansat luna aceasta.

nokia-normandy android smartphone

În ultimele luni, am aflat tot mai multe detalii despre Nokia Normandy, până la nivelul în care acum suntem convinşi că nu va fi decât un smartphone entry level, menit să fie foarte accesibil. Deşi au existat şi nişte zvonuri potrivit cărora gigantul din Redmond pune presiuni pe Nokia pentru a anula complet respectiva lansare, acum este aproape sigur va exista cel puţin un construit sub brandul finlandez. Dacă tragem linie, această decizie este mai neobişnuită acum decât în urmă cu aproximativ un an, având în vedere că achiziţia diviziei de telefoane de către Microsoft trebuie să se finalizeze în câteva luni.

Cei de la Wall Street Journal, care rarerori se aruncă la materiale care nu se materializează în viitorul apropiat, au confirmat zilele trecute că până la sfârştiul lunii vom vedea un telefon Nokia cu Android. Ca de obicei, informaţia care stă la baza articolului a venit de la surse apropiate de companie. Cu nume de cod Normandy, smartphone-ul ar trebui să iasă în lumina reflectoarelor la MWC. După cum am spus şi în trecut, experienţa Android oferită de acest terminal nu va avea nimic în comun cu cea oferită de Google, ci, mai degrabă, va fi pătrăţoasă precum un Windows Phone. Nici măcar suportul pentru Google Play Store nu va fi prezent. În schimb, vom vedea un Nokia App Store cu aplicaţii de Android care au fost testate pentru respectivul aparat.

Doar timpul ne va spune pentru ce preţ este conceput Nokia Normandy. Oricum, este destinat în principiu pieţelor aflate în curs de dezvoltare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele