15 ian. 2014 | 09:09

Nokia Normandy cu Android este aproape gata de lansare

ACTUALITATE
Nokia Normandy cu Android este aproape gata de lansare

Mascat de o interfaţă pătrăţoasă, gen Metro UI, terminalul Normandy de mai jos rulează de fapt o versiune simplificată a sistemului de operare Android.

nokia android metro-ui-normandy

Cu numele de Nokia Normandy, aparatul de mai sus a fost subiectul multor rânduri de zvonuri în ultimele săptămâni. În definitiv, este primul terminal cu Android al companiei, chiar dacă acest aspect nu este foarte evident din imaginea de mai sus. De fapt, chiar dacă acesta are la bază un nucleu Android, faptul că interfaţa este mascată de cu elemente desprinse din Windows Phone, s-ar putea să vă facă să uitaţi complet că are ceva în comun cu platforma Google. Din păcate, aceeaşi ,,mască” s-ar putea să fie motivul pentru care telefonul de mai sus nu va avea acces la magazinul virtual Google Play. Acelaşi lucru se întâmplă de altfel şi cu dispozitivele Kindle Fire. Cu toate că au la baza o versiune de Android, au propriul lor magazin virtual diferit de Google.

Imaginea de mai sus este prima atât de clară cu aparatul şi a fost postată pe Twitter de aceeaşi echipă @evleaks care ne-a adus tot mai multe zvonuri de încredere în ultimele luni. Dacă ar fi să mai desprindem şi alte informaţii din cadrul de mai sus, este foartea probabil să fie un smartphone low end, cu destinat ţărilor în curs de dezvoltare. Având în vedere că Nokia are deja un succes enorm pe sectorul entry-level cu Lumia 520, aşa numitul Nokia Normandy s-ar putea să se adreseze unui public cu posibilităţi şi mai limitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele