Nexus 6 și Nexus 9 ar putea fi lansate oficial pe 15 octombrie. La ce să ne așteptăm

Nexus 6 și Nexus 9 ar putea fi lansate oficial pe 15 octombrie. La ce să ne așteptăm

Conform ultimului zvon despre cei de la Google, în această seară am putea avea parte de lansarea oficială a phablet-ului Nexus 6 dar și a noii tablete Nexus 9.

Google Nexus

Acestea nu vor avea partea însă de un eveniment special ci vor fi anunțate aparent printr-o simplă postare pe blogul oficial al Google. Nu știm clar de ce Google ar alege această metodă pentru a lansa două device-uri extrem de așteptate însă ar putea avea legătură cu faptul că Android L nu este finalizat încă. Astfel, Google ar vrea să evite o prezentare precum cea a Windows 98 la COMDEX, când în mijlocul prezentării a apărut deja faimosul ”blue-screen of death”.

Conform celor de la Forbes, tableta Nexus 9, cunoscută de-asemenea drept HTC Volantis, va fi disponibilă pentru pre-comenzi din data de 17 Octombrie și își va face apariția în ghișeele magazinelor din data de 3 Noiembrie. Atât Nexus 9 cât și Nexus 6 vor fi lansate cu noul Android L preinstalat și vor beneficia de sloturi pentru carduri microSD însă nu se știe exact când sistemul de operare va fi disponibil și pe alte dispozitive. Forbes menționează de asemenea și prețul Nexus 9: 400 de dolari pentru varianta de 16GB și 500 de dolari pentru varianta de 32GB cu 4G.

Nexus 9 va avea aparent un hardware de ultimă generație, cu un procesor dual-core pe 64 de biți cu procesor grafic Nvidia Kepler, o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 3 megapixeli. Ecranul de 8,9 inci va avea o rezoluție de 2.048 x 1440 pixeli. Google se pare că a apreciat partea audio la dispozitivele celor de la HTc și a decis să implementeze atât Boomsound la Nexus 9 cât și design-ul două boxe pe față.

Nu se știu foarte multe despre Nexus 6, în schimb telefonul a apărut pe site-ul AT&T în America și va costa 50 de dolari pe contract. Faimosul evleaks, retras de curând, a publicat de asemenea o poză cu ceea ce se presupune a fi viitorul Nexus 6.

Rămâne de văzut dacă zvonurile se vor dovedi a fi adevărate și dacă Google alege să lanseze concomitent cele două gadget-uri.

Autor: Bogdan Cristea

nexus 6 imagine concept

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: