Nexus 6 este mai rezistent la apă decât se aştepta cineva [VIDEO]

Deşi cei de la Google nu s-au lăudat cu rezistenţa la apă a noului lor smartphone, se pare că rezistă foarte bine.

Google Nexus 6-0048

Nexus 6 este unul dintre cele mai performante smartphone-uri ale momentului. Este şi foloseşte un display QHD cu o diagonală generoasă de 6 inci. Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 805, în timp ce camera principală este mai mult decât decentă la 13 megapixeli cu stabilizare optică.

Un aspect important care lipseşte din lungul şir de specificaţii, ţine de rezistenţa la apă a acestui gadget. Cu toate acestea, pentru că Xperia Z3 sau Galaxy S5 au astfel de abilităţi, este bine de ştiut că şi cel mai recent telefon din game Nexus are un nivel de anduranţă similar.

Testul detaliat în clipul de mai jos, de aproximativ patru minute, este o dovadă clară a faptului că cei de la Google şi Motorola, deşi nu au făcut-o, ar fi trebuit să insiste un pic pe rezistenţa la apă a Nexus 6. Motorola a marcat gadgetul ca fiind water resistant, dar nu și waterproof. Între aceşti termeni există o diferenţă foarte mare de semnificaţie, mai ales că rezistenţa la apă, dacă nu este însoţită de o certificare precum IP57, nu poate fi cuantificată.

În orice caz, se pare că cei de la Motorola şi-au îmbrăcat telefonul cu o peliculă specială de nano-coating, iar clipul de mai jos demonstrează că face o treabă foarte bună în anumite situaţii. Altfel, ar fi fost imposibil ca un smartphone scufundat în apă să mai poate fi utilizat în condiţii normale chiar şi după câteva zile.

Alexandru Puiu
09:15 02.12.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video