Neptune Pine cu Android – primul smartwatch care merge fără smartphone

Neptune Pine cu Android - primul smartwatch care merge fără smartphone

În fuga după -uri, este interesant să vezi un gadget precum Neptune Pine care îşi face foarte bine treaba, fără un smartphone în preajmă.

neptune pine smartwatch android standalone

Dacă nu a devenit încă evident după fluxul foarte mare de ştiri pe marginea acestui subiect, CES-ul de anul acesta este dedicat şi TV-urilor 4K, 5K, 8K, etc. Tocmai plecând de la această premisă, mi se pare senzaţional că un producător mai puţin cunoscut se poate lăuda cu titlul de creator al primului smartwatch cu Android care nu necesită un smartphone pentru nici o funcţie. Gadgetul în cauză poartă numele de Neputune Pine, iar motivul respectivei abilităţi este configuraţia sa hardware.

Neptune Pine este un smartphone în toată regula cu aspect de ceas inteligent. Este dotat cu un procesor dual core Snapdragon S4 de o frecvenţă necunoscută. Din păcate, nu este foarte mic. Faţă de Galaxy Gear de exemplu, are un display de 2,4 inci cu o rezoluţie de 320 x 240 de pixeli, în timp ce creaţia celor de la Samsung are 1,63 inci cu 320 x 320 pixeli. Incorporează un slot de microSIM, rulează Android 4.1 Jelly Bean şi pe undeva pe margine are loc şi o cameră de 5 megapixeli.

Acest produs este rezultatul unei campanii Kickstarter încununate de succes, ce a avut loc în februarie anul trecut şi care a reuşit fără probleme să strângă 100.000 de dolari. Deşi nu ştim data exactă când vor fi livrate primele exemplare, important este că va avea un preţ de 335 de dolari şi va putea fi achiziţionat până la finalul acestui an.

Citește și: