CES 2014: RAZER Nabu este un smartwatch cu aspect de brăţară

CES 2014: RAZER Nabu este un smartwatch cu aspect de brăţară

Pentru că în 2014 vom vedea la fel de multe smartwatch-uri precum tablete noi, este o altă companie care a decis să intre în horă, cu Razer Nabu.

RAZER_Nabu wearable

În cazul în care mai era vreo dilemă că 2014 va fi anul smartwatch-urilor, în momentul în care o companie populară de a decis să producă un astfel de aparat, cu siguranţă s-a spulberat. RAZER Nabu este numele creaţiei de mai sus care îşi propune să calculeze media perfectă între un smartwatch cu autonomie mare şi o brăţară care să vă monitorizeze efortul fizic de pe parcursul zilei.

Foarte compact, acest gadget Rzaer Nabu se conectează prin Blueooth la orice smartphone, vibrează pentru a vă atenţiona de anumite notificări şi, dacă este cazul, vi le afişează pe micul ecran de tip OLED. Scopul său nu este să concureze cu Galaxy Gear sau Nike Fuelband, iar preţul de doar 50 de dolari este primul care trădează această strategie. În schimb, vine cu o autonomie de aproximativ 7-10 zile şi include toate funcţiie dintr-un aşa numit fitness tracker, gen Jawbone Up. Vă monitorizează ciclurile de somn, ştie unde vă aflaţi, vă afişează mesaje scurte în format text şi are şi funcţie de ceas.

Deşi a fost creat deja un API şi în timp interacţiunea dintre un smartphone şi Razer Nabu poate fi particularizată prin diverse aplicaţii, există deja nişte funcţii interesante unice. În cazul în care doi utilizatori de Nabu se întâlnesc şi îşi strâng mâna pentru prima oară, automat unul dintre ei îi cere prietenia pe Facebook celuilalt. Rămâne acum să vedem dacă cei de la Razer vor face eforturi să-şi vândă gadgetul purtabil în la fel de multe pieţe precum mouse-urile de gaming pe care le produce.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: