Project Cars, cel mai realist joc cu mașini, are parte de noi amânări

Project Cars, cel mai realist joc cu mașini, are parte de noi amânări

Un titlu aşteptat cu sufletul la gură de fanii jocurilor cu maşini, Project Cars se pare că nu va ajunge pe piaţă până la finele lui 2014.

project-cars-bandai-namco intarzie

Project Cars este un joc de curse dezvoltat în Anglia de . Este un proiect care, printr-o platformă proprie de crowdfunding, a strâns nu mai puţin de 5 milioane de dolari. Promisiunile pentru un joc realist au reuşit să strângă atât de mulţi bani, în parte, datorită echipei din spatele produsului. Mai multe persoane dintre dezvoltatori au lucrat în trecut la jocuri precum GTR sau GT Legends. În luna iunie a acestui an, cei de la Bandai Namco au anunţat că vor fi distribuitori oficiali pentru .

Din câte se pare însă, eforturile implicate în realizarea celei mai autentice experienţe de condus, nu doar că sunt foarte costisitoare, dar necesită şi o perioadă foarte lungă de timp. Altfel nu-mi explic de ce a fost făcută publică o nouă amânare a lansării titlului. În prima etapă, când a început să se lucreze la materializarea acestui proiect, s-a dorit lansarea sa cam în aceeaşi perioadă cu alte jocuri de profil menite să atragă atenţia gamerilor pasionaţi de curse. Printre ele se numărau The Crew şi Driver Club. Din păcate, nu au reuşit să se ţină de promisiune.

Slightly Mad Studios au anunţat zilele trecute noua dată de lansare pentru Project Cars. Acesta va ajunge la primii utilizatori abia pe 17 martie, la finele primului trimestru din 2015. Iniţial va putea fi jucat doar de persoanele din America de Nord, urmând ca trei zile mai târziu, pe 20 martie, să fie disponibil şi pentru europeni. Fiind vorba de un titlu cross-platform, respectivele date sunt valabile atât pentru posesorii de PC-uri, cât şi de console next gen, PlayStation 4 şi Xbox One.

Pentru a pune această informaţie în context, data iniţială de lansare promisă de creatorii jocului era 18 noiembrie. În teorie, ar trebuie să vedem nişte ediţii dedicate de Project Cars şi pentru SteamOS şi Wii U. Din păcate, pentru respectivele platforme, nu a fost făcut publică o posibilă perioadă în care vor fi disponibile variantele optimizate.

Citește și: