Microsoft Windows 8.1 a devenit gratuit… pentru unii

, 03 Apr, 00:55

În cadrul conferinţei Microsoft Build 2014, desfăşurată în aceste zile la San Francisco, gigantul american a anunţat gratuitatea SO-ului .

Microsoft Windows 8.1 gratuit 2

Microsoft a anunţat în toamna trecută noul său sistem de operare. Era vorba de Windows 8.1, o versiune percepută de foarte mulţi utilizatori ca fiind varianta pe care gigantul din Redmond ar fi trebuit să o lanseze în 2012. Acum aproape doi ani, Windows 8 a fost primit cu o mare reticenţă de către membrii presei şi pasionaţi din cauza unor minusuri care, în mare parte au fost remediate odată cu mai recentul 8.1.

Pentru că, într-o oarecare măsură, Windows 8.1 a fost perceput ca fiind un update până şi de către compania fondată de Bill Gates, la momentul lansării a fost făcut un anunţ destul de uluitor. Microsoft, care şi-a câştigat cea mai mare parte a averii din vânzări de software, oferea Windows 8.1 gratuit tuturor utilizatorilor de Windows 8, cu condiţia ca acesta să fie instalat ca update şi respectivul să posede o licenţă valabilă pentru 8.

În cadrul conferinţei Microsoft Build, compania a continuat în acelaşi ton, anunţând din nou că Windows 8.1 va fi oferit gratuit în anumite condiţii. De această dată, este vorba de . Cu alte cuvinte, producătorii OEM care vor să creeze astfel de echipamente, nu uitilizatorii obişnuiţi, nu vor mai plăti costul unei licenţe. Tot acum, s-a anunţat că va fi redus la 0 costul licenţierii cele mai noi versiuni de Windows Phone, pentru producătorii de smartphone-uri.

Toate aceste măsuri au ca scop mărirea cotei de piaţă pentru platformele Windows 8.1 şi Windows Phone 8, respectiv WP 8.1. Rămâne acum să vedem dacă vor fi şi încununate de succes. Un studiu recent a confirmat că cei mai mulţi utilizatori de Windows XP preferă să migreze la Windows 7, iar, din câte se vede, oficialii Microsoft nu sunt foarte încântaţi de aceste statistici.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

mult zgomot pt nimic, un meniu ca in xp aproape si niste modificari simbolice. Nu merita sa ii priveze pe ceilalti, fara cont msdn, sa incerce marele update de rasul lumii. Ca poanta, biosul se incarca cam cu o secunda mai greu pentru performanta de a ocoli intrarea in metro:)

Problema majora privind migrarea de la XP la 8.1 este ca nu toata lumea este obisnuita cu interfata metro. Interfata metro mi se pare mai potrivita pentru tablete.

Sunt un vechi utilizator de Windows, dar am renuntat la el de catva timp, de cand un amic m-a „corupt” la Linux
Eu am Linux (Ubuntu), personalizat astfel incat sa semene cu Windows 7. Arata ca Windows, se comporta ca Windows, cateodata uit ca nu am Windows. Pentru un utilizator obisnuit ca mine este super OK. Daca vreau neaparat sa folosesc programele Windows, am instalat Wine si pana acum au mers toate fara probleme.
Singurul care nu stiu daca merge este Yahoo! Messenger, dar nu-l prea folosesc.

problema mare cu linux sunt jocurile. daca ai putea sa joci pe el ca pe windows ar fi superb si ar migra mult mai multi

Ubuntu e perfect pentru cei care nu folosesc pc-ul pentru jocuri. Se misca mult mai bine, are o interfata mult mai placuta si faptul ca nu exista virusi pentru el, din punctul meu de vedere, reprezinta un mare plus.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail