Microsoft Windows 8.1 a devenit gratuit… pentru unii

Microsoft Windows 8.1 a devenit gratuit... pentru unii

În cadrul conferinţei Microsoft Build 2014, desfăşurată în aceste zile la San Francisco, gigantul american a anunţat gratuitatea SO-ului .

Microsoft Windows 8.1 gratuit 2

Microsoft a anunţat în toamna trecută noul său sistem de operare. Era vorba de Windows 8.1, o versiune percepută de foarte mulţi utilizatori ca fiind varianta pe care gigantul din Redmond ar fi trebuit să o lanseze în 2012. Acum aproape doi ani, Windows 8 a fost primit cu o mare reticenţă de către membrii presei şi pasionaţi din cauza unor minusuri care, în mare parte au fost remediate odată cu mai recentul 8.1.

Pentru că, într-o oarecare măsură, Windows 8.1 a fost perceput ca fiind un update până şi de către compania fondată de Bill Gates, la momentul lansării a fost făcut un anunţ destul de uluitor. Microsoft, care şi-a câştigat cea mai mare parte a averii din vânzări de software, oferea Windows 8.1 gratuit tuturor utilizatorilor de Windows 8, cu condiţia ca acesta să fie instalat ca update şi respectivul să posede o licenţă valabilă pentru 8.

În cadrul conferinţei Microsoft Build, compania a continuat în acelaşi ton, anunţând din nou că Windows 8.1 va fi oferit gratuit în anumite condiţii. De această dată, este vorba de . Cu alte cuvinte, producătorii OEM care vor să creeze astfel de echipamente, nu uitilizatorii obişnuiţi, nu vor mai plăti costul unei licenţe. Tot acum, s-a anunţat că va fi redus la 0 costul licenţierii cele mai noi versiuni de Windows Phone, pentru producătorii de smartphone-uri.

Toate aceste măsuri au ca scop mărirea cotei de piaţă pentru platformele Windows 8.1 şi Windows Phone 8, respectiv WP 8.1. Rămâne acum să vedem dacă vor fi şi încununate de succes. Un studiu recent a confirmat că cei mai mulţi utilizatori de Windows XP preferă să migreze la Windows 7, iar, din câte se vede, oficialii Microsoft nu sunt foarte încântaţi de aceste statistici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: