Microsoft şterge aplicaţiile false din Windows Phone Store, în sfârșit

Microsoft şterge aplicaţiile false din Windows Phone Store, în sfârșit

Din cauza unei politici de aprobare nu foarte bine puse la punct, a ajuns să şteargă aplicaţii care erau de ceva timp în Windows Phone Store. 

microsoft windows phone-google

Am atras atenţia şi în trecut că cei de la Apple sunt singurii care au o politică destul de drastică când vine vorba de aprobarea aplicaţiilor care ajung în AppStore. Deşi Microsoft se lăuda cu ceva similar, până de curând, în Phone Store se aflau şase aplicaţii complet false cu funcţionalitate zero şi un preţ de doi dolari fiecare.

Este vorba de Hangouts, Google Voice, Google Search, Google+, Google Maps şi Gmail – email from Google. Toate cele şase aplicaţii erau publicate de acelaşi dezvoltator, cu numele „Google, Inc”, ușor diferit de „Google Inc”. Acesta din urmă este numele ce figurează pe Google Search, singura aplicaţie creată oficial de Google pentru platforma Microsoft. Dacă vă mai aduceţi aminte, oficialii gigantului din Mountain View au dat mai multe comunicate prin care şi-au exprimat lipsa de interes pentru dezvoltarea de aplicaţii WP8.

După o perioadă nu foarte scurtă, cele şase aplicaţii au fost în sfârşit şterse din magazinul virtual al Microsoft. Ca fapt divers, în termenii şi condiţiile de utilizare dedicate dezvoltatorilor WP8 se menţionează clar că sunt interzise încălcările de drepturi de autor, scenariu care a avut loc aici. Rămâne acum să vedem cât mai durează până când un astfel de scenariu se va repeta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: