Microsoft transformă orice cameră video într-un Kinect veritabil [VIDEO]

Odată la câteva luni, cei de la ne impresionează cu demonstraţii ale proiectelor la care lucrează.

microsoft research kinect smartphone msftsiggraph

Nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că pentru  foarte sus pe lista priorităţilor se află metode creative pentru captura obiectelor şi a mişcării obiectelor. Pe acest principiu, zilele trecute, la conferinţa SIGGRAPH au demonstrat ce pot face cu camera obişnuită de la un smartphone folosind un pic de programare. Reușita Microsoft este similară proiectului Tango despre care a scris „Adevărul“.

Proiectul demonstrat mai jos este rezultatul colaborării a două echipe de cercetători situaţi în Redmond şi Cambridge. Scopul a fost găsirea unei metode fiabile pentru a transforma o cameră 2D obişnuită, pe care o găsiţi într-un smartphone sau webcam clasic, într-o cameră infraroşu. Aceasta din urmă trebuia să fie capabilă să imortalizeze informaţii de adâncime împreună cu imaginea iniţială, similar cu ceea ce face un senzor Kinect. Au reuşit această performanţă atât cu un smartphone cu Android modificat, cât şi cu un webcam Microsoft. Primele teste, pentru capturarea formei şi poziţiei feţei şi mâinii unei persoane, au fost încununate de succes.

Un alt proiect, demonstrat clipul de mai jos, a avut ca scop realizare unei camere video de adâncime RGB din componente standard pe care le găsiţi într-un magazin de electronice. Scopul final era de crea un sistem pentru a captura forma exactă a obiectelor, dar şi a modului în care acestea se deformează. Ulterior, respectiva informaţie trebuia transferată cu uşurinţă într-un software de modelare 3D. Partea cea mai interesantă a acestei demonstraţii este că, la final, combinaţia dintre hardware-ul şi software-ul realizate pentru proiect a fost mai rapidă în generarea de modele 3D decât multe alternative profesionale.

Descoperă și: Imagine Cup – Din întrecerea tinerilor vizionari ies acei inovatori de mâine

Alexandru Puiu
09:45 12.08.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video