Lenovo ThinkPad 8, Windows 8 la purtător

Lenovo ThinkPad 8, Windows 8 la purtător

După cum estimam la sfârșitul anului trecut, piața tabletelor de mici dimensiuni începe să crească. Mergând pe această idee și dispozitivele cu Windows 8 se pretează pentru diagonale mai mici.

Lenovo ThinkPad 8 Windows 8

A doua tabletă cu diagonală de 8 inci de la Lenovo ar putea fi și cea mai populară dintre acestea. Modelul Lenovo Miix 2, lansat în martie avea exact 8 inci în diagonală. ThinkPad 8 are un ecran cu o diagonală de 8.3 inci și este destinată utilizatorilor ce au nevoie de performanță. Ecranul este FullHD, fiind de altfel prima tabletă de 8 inci ce rulează Windows 8.1, și beneficiază de această densitate de pixeli. Opțiunea pentru procesor este de asemenea dictată de segmentul căruia ii se adresează, așa că vine echipată cu un CPU Atom Quad-Core cu o frecvență de 2.4 GHz. Este totuși un Atom, așadar nu ne putem aștepta să ruleze cele mai complexe programe, însă pentru dimensiunea ei pare bine echilibrată. Diferența majoră este adăugarea unui port microHDMI pentru a conecta tableta la un monitor, precum și a unui port micro USB 3.0.

Având în vedere că Windows 8.1 dispune și de o interfață standard a sistemului de operare, iar combinația dintre rezoluția mare și diagonala mică a ecranului face aproape imposibilă utilizarea acestei interfețe, ar fi fost nevoie de un stylus. Ei bine, aici Lenovo a preferat să nu includă un digitizer pentru așa ceva, iar stylus-ul nu este nici măcar opțional. Să zicem că producătorul se revanșează totuși prin husa denumită Quickshot Ccover, care se atașează de tabletă tot cu ajutorul unor magneți, așa cum se întâmplă la produsele Apple. De asemenea husa are și rol de stand pentru aceasta.

Conectivitatea este foarte bună, și implică un modul WiFi, unul LTE/3G în funcție de zona în care va fi comercializată, precum și o capacitate de stocare de 32 GB, 64 GB și 128 GB, și un slot pentru carduri microSD. Prețul acesteia se va învârti în jurul sumei de 399 dolari, fiind considerat un concurent pentru iPad Mini Retina, care este la același preț. Între timp Lenovo Miix2 râmâne să ”concureze” cu iPad mini.

Sursă:  TheVerge.com.

Lenovo ThinkPad 8 (2)

Lenovo ThinkPad 8 (3)

Lenovo ThinkPad 8 (5)

Citește și: