Top cele mai bune tablete PC ale anului 2013

Top cele mai bune tablete PC ale anului 2013

Topul Tabletelor PC 2013

La fel ca și smartphone-urile, și segmentul de tablete PC merită luate în seamă pentru un top al celor mai bune modele apărute anul acesta. În 2013, acesta este probabil segmentul cu cea mai mare crestere, un segment căruia trebuie sa îi acordăm importanța binemeritată. Sunt mai puține modele care au lăsat un impact pozitiv asupra utilizatorilor, mai putine decat smartphone-urile, și mai echilibrate decât acestea. Segmentul celor de 7 și 8 inci, tabletele mici, a avut o creștere de asemenea foarte mare pe parcursul acestui ani. Multi le-au preferat pe acestea pentru greutatea mai redusă, autonomia foarte bună, dar mai ales pentru faptul ca le poți ține în mână și le poți transporta mai bine decât pe una de 10 inci.

Sunt mai multe tablete care s-au făcut remarcate în acest an, însă acestea nu au văzut o revoluție majoră în termeni de specificații sau funcționalitate. Vom include în cadrul acestui top cele mai bune tablete mai multe modele, atât modele cu Android, cât și variante cu iOS sau Windows 8, menționând doar pe cea mai bună la categoria respectivă. Este probabil cel mai bun mod de a organiza acest segment și, nefiind foarte multe opțiuni de pus pe masă, una singură poate fi recomandată.

Apple iPad Air

Cea mai bună tabletă cu iOS este cu siguranță Apple iPad Air. Aceasta vine cu o rezoluție mare, un procesor foarte puternic și cu o carcasă extrem de subțire. Și așa construcția ei nu lasă nici un pic de dorit, iar iOS-ul este mai stabil ca niciodată. Este într-adevăr destul de scumpă, însă acesta este prețul pe care îl plătești pentru a avea cel mai bun produs pe acest segment. Este mult mai ușoară, cântărește sub 500 de grame, acesta fiind probabil unul dintre cei mai importanți factori de comoditate în folosirea unei tablete, mai ales una de mari dimensiuni.

ASUS Nexus 7 2013

Dacă vorbim de cele mai bune tablete de 7 inci, în top este ASUS Nexus 7 2013. Update-ul de performanță și rezoluție față de modelul anterior, a dus această tabletă în topul preferințelor pentru tabletele pe acest segment. ASUS Nexus 7 2013 merită toată atenția, se comportă impecabil, are o construcție foarte elegantă și solidă, și o autonomie de invidiat. Indiferent că ne uităm la un film sau ne jucăm pe ea, este cea mai bună alegere pe care o putem face la această diagonală. Având în vedere prețul acesteia ar putea concura cu succes și la capitolul cea mai bună tabletă de buget, dacă ne-am orienta la segmentul de peste 1000 lei.

ThinkPad Tablet 2 Lenovo

Cea mai bună tabletă cu Windows. Aici, Microsoft Surface 2 ar trebui să țină coroana, însă disponibilitatea acesteia în România este aproape nulă. Așadar putem alege liniștiți ThinkPad Tablet 2 de la Lenovo. Aceasta este o tabletă de business însă deține o multitudine de funcții importante pentru acest segment, și anume un display IPS de calitate ridicată, un creion, o tastatură cu care se poate lucra mai mult decât ușor. Practic pentru o tabletă Windows aceasta se transformă într-un veritabil computer, suficient de puternic pentru a rula și câteva programe de editare și care rămâne și cu o autonmie bună.

LG G Pad 8.3

Cele mai bune tablete de 8 inci. Chiar dacă nu este un segment bine definit, diagonala de 8 inci oferă dezavantajul că nu poate fi ținută în mână atât de bine. Totuși, LG G Pad 8.3 este suficient de subțire și are o ramă destul de îngustă a ecranului, pentru a depăși acest complex. Ecranul este excelent, autonomia este demnă de respect iar configurația suportă orice aplicație rulată pe aceasta. Pachetul de funcții nu lasă deloc de dorit, iar faptul că este mai nou venită pe piață îi oferă avantajul că a fost recent în centrul atenției.

ASUS Transformer Book Trio

Cea mai inovativă tabletă este ASUS Transformer Book Trio. Mulți ar spune că aceasta nu este o tabletă ci un laptop. Ei bine este un dispozitiv hibrid ce le încorporează pe amândouă și merită să fie inclus la ambele categorii pentru că ambele funcții le servește foarte bine. Tableta cu Android se mișcă foarte bine, are o autonomie ce poate fi cmpletată cu cea a tastaturii, care, mai include și un procesor din generația Haswell și rulează pe Windows.

Samsung cu Galaxy Note 10 2014

Cele mai bune tablete Android de 10 inci. Aici, titlul revine lui Samsung cu Galaxy Note 10 2014. Chiar dacă prețul acesteia trece chiar și de pragul de 3000 lei, configurația de ultimă generație, ecranul cu rezoluția de 2560×1600 pixeli, și stylus-ul sunt o combinație ideală. Aceasta are o variantă care vin și cu modem LTE, soluție ce salvează și problema accesului la internet. Noul design împrumută textura capacului din spate de la Note 3, fiind astfel mai ușor de ținut în mână.

ASUS MeMo Pad HD7

Cea mai bună tabletă de buget este ASUS MeMo Pad HD7. Pentru o tabletă de 700 de lei aceasta dispune de o rezoluție bună pentru diagonala de 7 inci, un procesor Quad-Core suficient de potent, cameră pe sapte și cameră frontală, 16 GB de memorie internă de stocare și un slot microSD pentru extinderea acesteia. Autonomia este foarte aproape de pragul de 10 ore, fapt ce o face un produs și mai interesant pe care îl putem recomanda cu căldură.

Citește și: