28 apr. 2014 | 12:50

Lenovo ThinkPad 10, o nouă tabletă cu Windows 8 care arată bine

ACTUALITATE
Lenovo ThinkPad 10, o nouă tabletă cu Windows 8 care arată bine

La începutul acestui an, cei de la Lenovo au anunţat o tabletă cu Windows 8 intitulată , aceasta ar putea fi varianta mai mare.

lenovo thinkpad-10 windows 8.1

Tabletele de 8 inci au farmecul lor. Câştigă enorm la capitolul portabilitate şi au mari şanse să nu vină cu vreun handicap în ceea ce priveşte performanţa. Singura lor problemă este ergonomia. Din această cauză, toţi producătorii care lansează dispozitive cu o astfel de diagonală, în acelaşi timp, au pe ţeavă şi un frate mai mare.

În cazul celor de la , după ce am văzut în urmă cu câteva luni o tabletă intitulată ThinkPad 8, pe website-ul Lenovo Australia a scăpat ThinkPad 10. Similară din multe puncte de vedere cu versiunea mai mică, noua tabletă este construită în jurul unui panou de 10 inci Full HD cu 1920 x 1200 pixeli. Aceasta foloseşte un Intel Atom quad core tactat la 1,6 GHz, până la 4GB RAM şi 128GB spaţiu de stocare. Partea de captură va fi realizată prin intermediul a doi senzori, unul principal de 8 megapixeli şi un al doilea frontal de 2 megapixeli. Încercând să atragă şi utilizatorii din segmentul business, ThinkPad 10 va putea fi folosită şi în tandem cu un stylus.

Deşi va exista o variantă a acestui produs doar cu conectivitate WiFi, un pic mai scumpă va fi o versiune cu suport pentru trafic de date pe o reţea LTE. Nu va lipsi, desigur, o gamă foarte variată de accesorii oficiale, dock-uri, huse şi tastaturi. Momentan nu ştim o dată de lansare oficială pentru noul ThinkPad sau un preţ.  Având însă în vedere că ThinkPad 8 se găseşte pe piaţa autohtonă la 2300 de lei, varianta de 10 inci s-ar putea să coste cu aproximativ 500 de lei mai mult.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele