Galaxy Gear funcţionează neoficial şi cu Nexus 5

Galaxy Gear funcţionează neoficial şi cu Nexus 5

Deşi cei de la Samsung au insistat foarte tare pe faptul că funcţionează doar cu telefoane şi tablete Galaxy, se pare că merge şi cu Nexus 5.

Samsung Galaxy Gear works with nexus 5

Din multe puncte de vedere, Galaxy Gear este un . Cu toate că este cam mare şi autonomia sa este infimă, asta nu înseamnă însă amalgamul de funcţionalitate inclus în acesta trebuie trecut cu vederea.

În comunicatul oficial de lansare, se anunţa că Galaxy Gear va funcţiona doar câteva aparate create de Samsung, gen Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy Note 3 şi Galaxy Note 10.1. Deşi este foarte uşor că respectiva listă să primească în timp actualizări, un lucru a fost sigur de la început. Cel puţin în teorie, Galaxy Gear nu era menit să funcţioneze în tandem cu un aparat ce nu a fost creat de Samsung.

După lupte seculare duse la capăt de un utilizator al forumului XDA Developers, tocmai s-a demonstrat că Galaxy Gear funcţionează foarte bine şi cu un Nexus 5. În cazul în care aţi uitat, acesta din urmă este un smartphone creat de LG. Cum era de aşteptat, secretul cel mai important stă în portarea aplicaţiei Gear Manager de pe un Galaxy S4 pe orice altceva. Deşi S Voice şi Weather nu funcţionează în colaborare cu alt telefon din cauza unor limitări hardware, instalarea câtorva APK-uri elimină toate celelalte probleme de compatibilitate.

La ora actuală, nu se ştie exact dacă acest hack a deschis uşa către compatibilitatea şi cu aparate, măcar din seria Nexus. În schimb, dacă aveţi un Nexus 5 şi un Galaxy Gear prin preajmă, ar trebui să puteţi şi voi experimenta întregul sistem urmărind acest tutorial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI