Foxboții de la Foxconn vor fi responsabili pentru producția noului iPhone 6

Foxboții de la Foxconn vor fi responsabili pentru producția noului iPhone 6
Radu Neagu
14:00 08.07.2014

Lansarea noului iPhone 6 este anticipată în doar câteva luni iar producătorul acestora, Foxconn a anunțat că va folosi un număr mare de roboți autonomi pentru a crește producția.

Foxconn iPhone 6

Cu un preț de 20-25000 de dolari fiecare, roboții lui Foxconn cunoscuți sub numele de Foxbots, au capabilitatea de a produce aproximativ 30.000 de unități pe an, fiecare. Foxconn intenționează să instaleze aproximativ 10.000 de astfel de roboți, punând la cale un sistem care are capacitatea de producție de 300 milioane de iPhone-uri pe an, suficient pentru a acoperi cererea în creștere a cultului Apple.

Adițional creșterii semnificative a producției autonome, fiecare robot de acest tip va lucra mult mai ieftin decât ar putea-o face un lucrător uman, o problemă destul de mare în rândul angajaților Foxconn, care au ajuns să se arunce de pe clădirea fabricii în cadrul unor proteste legate de condițiile precare de lucru și ale salariilor mici. Mai exact, fabrica nu va avea aceste probleme cu acești roboți.

Chiar dacă această linie de roboți va prelua o mare parte din munca umană, aceasta va reprezenta în continuare cheia producției următorului iPhone. Se spune că Foxconn va angaja încă 100.000 oameni pentru a ajuta la creșterea producției, înainte de lansarea următorului iPhone.

Comentarii
loading...