06 aug. 2014 | 17:48

Foursquare devine o aplicație nouă, fără check-in [VIDEO]

ACTUALITATE
Foursquare devine o aplicație nouă, fără check-in [VIDEO]

Foursquare e o aplicație care a fost la modă acum ceva vreme, când toată lumea își dădea check-in și voia să aibă punctaj maxim. Era frumos să fii lider în check-in la piscină. Între timp, compania-mamă a decis ca Foursquare să fie o aplicație care să descopere locurile cele mai interesante dintr-un oraș. Pentru restul, există Swarm. 

blog-venuepage-caption

Foursquare a anunțat astăzi lansarea noii aplicații. De mâine, toate check-in-urile vor putea fi făcute doar în aplicația dedicată, Swarm. Toată istoria voastră de pe Foursquare va fi acolo și nu vor fi pierdute. Potrivit statisticilor oferite de Foursquare, trei sferturi din utilizatori s-au mutat deja pe Swarm.

Primul anunț făcut astăzi de Foursquare este noul logo, care elimină elementele bleu din trecut și se concentrează pe roz și albastru. 

Ce va face Foursquare? Va fi o aplicație prin care să descoperiți restaurante și localuri potrivite vouă. Să zicem că vreți să mâncați mediteranean și local la Madrid sau Barcelona. Atunci veți selecta gusturile voastre și Foursquare vă va oferi recomandări pe harta dedicată. În timp, aplicația învață preferințele noastre prin adăugarea de gusturi, de experți. Practic, aplicația ne va recomanda încontinuu locuri. Foursquare încearcă să devină relevantă ca mașină de făcut bani pentru fondatori, deoarece prin simplul check-in, Foursquare nu s-a descurcat.

Dacă ați ajuns într-un loc și vreți să vă dați check-in, puteți să faceți acest lucru prin integrarea dintre Swarm și Foursquare.

Swarm poate fi downloadat chiar și astăzi, fiind lansat de ceva vreme. Noul Foursquare va fi lansat în curând.

Urmăriți videoclipul de prezentare a noii aplicații mai jos.  

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele