Experiment Oculus Rift: Cum e să-ţi trăieşti viaţa cu „lag” [VIDEO]

Ca parte dintr-o campanie de marketing creativă, un grup de persoane a folosit un kit pentru a trăi viaţa… cu lag.

oculus rift viata cu -lag-experiment

Ideea de lag face referire la întârzierea pe care o experimentăm, atât în browser cât şi într-un joc online, din cauza unei conexiuni slabe la internet.

Pentru a-şi promova abonamentele la internet cu conexiuni ultra rapide, un operator de telefonie suedez s-a gândit să atragă atenţia asupra fenomenului de lag într-un mod creativ, printr-un experiment Oculus Rift. Ideea de bază a fost de a oferi unor oameni şansa să trăiască nişte experienţe obişnuite, din viaţa de zi cu zi, având lag. Pentru a materializa acest concept, a fost creat un kit format dintr-un , o placă Raspberry Pi, o cameră HD de la Logitech şi o pereche de căşti cu Noise Cancelling.

Rezultatele sunt cel puţin amuzante. Este incredibil să urmăreşti cum poate cineva să spargă un ou pe lângă un vas sau cum poate cineva să fie la o sesiune de fitness în permanenţă în contra timp. În cazul în care staţi bine cu stomacul, puteţi urmări şi clipurile care se derulau în faţa ochilor celor care au trecut prin situaţiile încărcate de umor.

Întregul experiment Oculus Rift a fost realizat de compania Umea Energi, pe parcursul a două zile, folosind patru persoane.

13:45 29.04.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video