28 apr. 2014 | 19:30

Oculus Rift și o dronă, o altă implementare interesantă

ACTUALITATE
Oculus Rift și o dronă, o altă implementare interesantă

Dacă Oculus Rift a fost folosit până acum pentru a recrea realitatea sub formă virtuală, asta nu înseamnă că monitorizarea lumii înconjurătoare nu este posibilă.

Oculus Rift Drona

Așadar, ce se poate întâmpla dacă legăm un kit de Oculus Rift la o dronă comercială și atașăm software-ului și controalele aferente? Obținem o dronă controlată în totalitate de headset-ul dezvoltat de cei de la Oculus. Avem nevoie așadar de o dronă, una comercială care funcționează foarte bine. DJI Phantom 2 să fie, o pereche de camere video de mici dimensiuni, cărora le scoatem carcasa pentru a ușura greutatea pe care trebuie să o suporte drona. Cu ceva experiență pe partea de programare, putem lega și controlul de mișcare al dronei de kitul Oculus.

Produsul final mai are nevoie de câteva îmbunătățiri, cum ar fi controlul la decolare și la aterizare, care a rămas încă pe telecomanda cu care vine drona, însă mișcarea în aer este complet dependentă de mișcarea capului celui care o operează.

Această idee ar putea fi folosită foarte bine pentru monitorizarea recoltelor, a animalelor sălbatice sau a terenului în cazul unor catastrofe, în timp real fără a mai fi nevoie de întoarcerea dronei pentru a viziona filmarea. Ideea, odată implementată într-un produs finit, ar putea salva foarte mult timp, extrem de important în situații de criză.

Probabil că problema majoră a dezvoltatorilor este, în momentul de față, transmiterea feed-ului video la o distanță mai mare de câțiva metri.