Pentru că poate, LG anunţă UHDTV-uri cu rezoluţie 5K la CES 2014

Pentru că poate, LG anunţă UHDTV-uri cu rezoluţie 5K la CES 2014

Chiar dacă mai avem mult de lucru până să ne obişnuim cu TV-uri 4K, cei de la deja au anunţat primul UHDTV cu rezoluţie nativă 5K la CES 2014.

LG ultra hd 5k harman kardon

Ca un preludiu pentru ceea ce urmează să putem achiziţiona în următoarele luni, cei de la LG au venit la CES 2014 cu o serie de creaţii spectaculoase din .

Cireaşa de pe tort este un mastodont curbat, cu diagonala de 105 inci și marcat 5K la CES 2014, ce vine cu o rezoluţie nativă de 5120 x 2160 pixeli. Acest Smart TV va purta numele de cod 105UC9 şi momentan este singurul din lume cu astfel de caracteristici. Pe lângă o imagine de invidiat, sub panou se ascunde un sistem audio ,,Ultra Surround’’ creat în colaborare cu Harman Kardon care conţine difuzoare echivalente cu un sistem audio 7.2.

Pentru cei cu bugete generoase care nu vor să cumpere un televizor cu preţul unui apartament, ci doar cu preţul unei maşini, avem LCD-uri Ultra HD din seria UB9800 cu diagonale de 65, 79, 84 şi 98 de inci. Acestea din urmă vor avea o rezoluţie nativă de 3840 x 2160, iar cea mai mare diferenţă faţă de modelele din 2013 poartă numele de Tru-ULTRA HD Engine Pro. Acesta din urmă este un cip cu rol de procesor de imagine a cărui funcţionalitate ţine se upscaling-ul conţinutului SD, HD sau True HD (1080p) până la 4K. Tot acelaşi procesor se va ocupa de compensarea vizuală a mişcări din scenele rapide prin cadre interacalate folosind o tehnologie cu numele de 4K Motion Estimation Motion Compensation sau MEMC.

Toate noile TV-uri prezentate de LG la CES anul acesta vin cu porturi HDMI 2.0, USB şi Ethernet pentru a reda aproape orice tip de conţinut multimedia din orice sursă, inclusiv în format H264 sau, mai recentul, HEVC. Acestea sunt doar LCD-urile, rămâne ca în zilele următoare să aflăm şi detalii despre creaţiile bazate pe tehnologie OLED.