Cum vă dezactivaţi reclamele personalizate de pe Facebook?

Cum vă dezactivaţi reclamele personalizate de pe Facebook?
11:20 13.06.2014

V-aţi simţit vreodată pe care le vedeţi pe Facebook, acum există o soluţie pentru a le dezactiva.

personalizare reclame facebook ad prefs

O mare parte din profitul care intră în fiecare an în visteria celor de la Facebook vine din reclamele pe care gigantul în reţele sociale le personalizează pentru voi. În plus, preţul cu care vinde acele reclame diverselor companii este în directă legătură cu . Cu cât ştie mai multe despre voi, Facebook poate obţine un preţ mai mare pentru reclamele pe care le vedeţi pe desktop sau mobil.

Ni s-a întâmplat de multe ori să intrăm pe un website, doar ca 10 minute mai târziu să vedem o reclamă pe Facebook în legătură directă cu pagina vizitată anterior. În plus, diverse evenimente din viaţa voastră influenţează în timp real acele reclame, o despărţire direcţionându-vă de exemplu către site-uri de dating sau reţete pentru slăbit.

Deşi utilizatorii se plăngeau de mult timp în legătură cu astfel de practici, abia acum, oficialii Facebook s-au gândit să adreseze problema. Printr-o nouă funcţie ce urmează să fie introdusă global în următoarele săptămâni, din meniul contextual al unei reclame de pe Facebook, veţi putea alege să nu mai vedeţi un anumit tip de reclame sau să vedeţi mai multe reclame similare. Din acelaşi meniu veţi putea afla răspunsul la o întrebare cât se poate de arzătoare ,,De ce văd această reclamă?”.

Parte amuzantă din acest update este că, la prima vedere, vine ca o favoare adresată utilizatorilor reţelei sociale. Partea tristă este că, prin efortul vostru de personalizare, de fapt le oferiţi mai multe informaţii despre voi şi preferinţele voastre.

Există însă o metodă radicală prin intermediul căreia să scăpaţi de toate reclamele personalizate de pe toate site-urile web.  Nu trebuie decât să intraţi cu browser-ul vostru favorit pe aboutads.info/choices şi să aşteptaţi până se populează lista cu toate website-urile şi serviciile online care vă monitorizează activitatea online. Din acel moment, printr-un click pe  ,,Choose all companies”, aţi scăpat de toate reclamele personalizate de pe orice website. Asta nu înseamă sub nici o formă că veţi scăpa de reclame, doar că, cele pe care le vedeţi nu vor mai viza fiecare pagină pe care aţi accesat-o vreodată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI