Cum puteţi vedea din spaţiu planeta Pământ live, în HD [VIDEO]

Terra este un loc miraculos, iar în HD arată cu atât mai bine, motiv pentru care, de acum,putem vedea planeta Pământ din spațiu.

ISS HD streaming spatiu

Este incredibil cu ce proiecte se îndeletnicesc unele companii şi instituţii ale statului american. În acest caz particular, numele companiei este populara , iar numele proiectului este High Definition Earth Viewing sau HDEV.

Deşi în trecut au existat multe documentare cu cadre filmate în spaţiu, creatorii Gravity, un film realizat în mare parte prin efecte speciale, ne-au trezit o poftă nemaipomenită pentru acel tip de imagini. Plecând de la această sensibilitate a noastră, compania condusă de Elon Musk a demarat un proiect care va veni ca o veste foarte bună pentru pasionaţii de spaţiu.

Experimentul ne va permite să vedem planeta Pământ din spațiu și va consta în patru camere de înaltă definiţie care sunt ataşate la şi care vor face streaming live pe o perioadă de timp încă nedeterminată folosind o pagină de Ustream.

Accesul la respectiva pagină va fi gratuit. Camerele au fost transportate pe ISS folosind nava spaţială SpaceX Dragon şi, pe perioada şederii lor pe staţia spaţială, vor fi protejate de o cutie presurizată. Ca o notă de subsol, în cazul în care accesaţi linkul şi imaginea oferită este complet neagră, nu vă speriaţi, este din cauza faptului că ISS-ul se află pe partea Pământul în care la acel moment este noapte. Cu alte cuvinte, reveniţi în maxim 12 ore pentru a vedea planeta Pământ din spațiu.


Live streaming video by Ustream

Alexandru Puiu
09:00 05.05.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video