Cum a ajuns iOS 7 cel mai popular sistem de operare pentru mobile?

Cum a ajuns iOS 7 cel mai popular sistem de operare pentru mobile?

Deşi iOS-ul, ca platformă, nu mai are o cotă impresionantă de piaţă, într-un mod foarte specific, a devenit cel mai popular sistem de operare din lume.

Cum a ajuns iOS 7 cel mai popular sistem de operare pentru mobile

La doar câteva sâptămâni după lansare, în septembrie 2013, dintre iDevice-uri. În decembrie anul trecut, respectiva valoare a ajuns la 74,1 procente, doar ca în conferinţa de anunţare a rezultatelor financiare, de acum câteva zile, să aflăm că această nouă versiune creată de Apple este instalată pe 80% dintre iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri Touch. Respectiva valoare este cu atît mai importantă cu cât în restul de 20 de procente se află şi acele iDevice-uri care pur şi simplu nu mai suportă instalarea de versiuni mai noi ales sistemului de operare creat în Cupertino.

Această performanţă aparent normală pentru o nouă versiune de iOS a căpătat altă conotaţie în momentul în care Peter Oppenheimer, CFO-ul Apple, a clasificat iOS 7 ca fiind cel mai popular sistem de operare pentru mobile din lume. Deşi ar putea părea aberant, în contextul în care smartphone-urile şi tabletele cu Android ocupă aproximativ 80% din piaţă, din cauza fragmentării platformei Google s-ar putea să fi avut dreptate.

Dacă ne referim exclusiv la versiuni ale platformelor Apple şi Google, având în vedere că Android 4.4 KitKat este instalat doar pe 1,4% dintre dispozitivele ce rulează SO-ul gigantului din Mountain View, afirmaţia lui Oppenheimer nu mai este atât de absurdă. Ba mai mult, confirmă din nou cea mai mare problemă pe care o au cei de la Samsung, HTC, LG, Huawei, ZTE şi alţii. Pentru că nu rulează cea mai recentă versiune de Android şi au probleme majore în a oferi actualizări, terminalele lor sunt privite cu reticenţă de cei care îşi doresc KitKat pe noul lor smartphone.

Ca un mic detaliu, astfel de statistici despre cel mai popular sistem de operare nu includ utilizatori de CyanogenMod, care iau în propriile mâini sarcina instalării de noi versiuni de Android pe  dispozitivele lor inteligente.

Citește și: