CES 2014: Xperia Z1 Compact este cel mai rapid smartphone din clasa sa

CES 2014: Xperia Z1 Compact este cel mai rapid smartphone din clasa sa

Pentru că există în mod evident o piaţă pentru smartphone-uri de dimensiuni mai mici, Sony tocmai a anunţat la CES noul .

sony xperia z1 compact smartphone

Spre deosebire de Samsung ale căror terminale Galaxy S Mini nu au nici un fel de legătură cu seria de aparate Galaxy S, Sony abordează o tactică radical diferită. Foarte similar cu fratele său mai mare din toate punctele de vedere, Xperia Z1 Compact, nu face decât să fie semnificativ mai mic la capitolul design.

Dedicat celor care îşi doresc un telefon care să le intre cu uşurinţă în orice buzunar, noul Xperia Z1 Compact incorporează aceleaşi linii de design precum întreaga linie Z. Are un panou de 4,3 inci şi este rezistent la apă. Titlul de cel mai performant smartphone din clasa sa l-a obţinut datorită combinaţiei dintre un SoC Snapdragon 800, o memorie internă de 16GB şi un senzor de captură generos de 20 de megapixeli. Are o baterie de 2300 mAh, cu 700 de miliamperi mai mică decât Xperia Z1. În teorie şi rezoluţia nativă a ecranului reprezină un downgrade, istoria ne-a învăţat însă că 1280 x 720 de pixeli pe un panou de 4,3 inci se văd impecabil. Gândiţi-vă doar la densitatea de pixeli de 340 ppi.

În condiţiile în care această zonă a terminalelor cu Android de la 4 până la 4,5 inci este neglijată într-un mod vizibil de companii precum LG sau Samsung, Xperia Z1 Compact s-ar putea să fie terminalul perfect pentru un public ahtiat după smarphone-uri de dimensiuni decente. În definitiv, vânzările celor mai noi modele de iPhone sunt o dovadă clară a faptului că nu toţi ne dorim phablet-uri.