CES 2014: Sony Xperia Z1 Compact, un mic superphone

CES 2014: Sony Xperia Z1 Compact, un mic superphone

Sony Xperia Z1 Compact este cel mai nou model de smartphone lansat de producător în cadrul târgului de tehnologie CES 2014.

Sony Xperia Z1 Compact

Se pare că Sony și-a studiat îndeaproape clienții, și după numeroasele studii de piață pe care le-a efectuat, a decis că e momentul să vină cu un produs așa cum cer utilizatorii. Astfel, compania a luat cele mai importante funcții și o configurație puternică, pe care le-a înghesuit într-un smartphone cu diagonala ecranului de 4.3 inci. Carcasa acestuia vine de asemenea într-o serie de culori îndrăznețe, cu două nuanțe noi de verde și una de roz. Pe lângă toate acestea a renunțat la implementarea unui display cu tehnologii noi proprietare și a ales un panou IPS pentru acesta.

Sony a preferat de asemenea să nu îi adauge diminutivul ”mini” la nume, pentru că a considerat că nu este un downgrade a lui Sony Xperia Z1 ci un produs cu totul nou, și mai ales inovativ pe nișa lui, cea de 4.3 inci. Astfel a mers pe denumirea mai elegantă, Compact. Terminalul va fi disponibil în cursul lunii februarie și va veni cu Android 4.3. Stai, cum? Android 4.3? Nu a avut timp să pună 4.4? De ce? O întrebare la care nu avem un răspuns.

Caracteristicile acestuia sunt demne de un flaghsip, și anume, procesor Snapdragon 800, LTE, NFC, acumulator de 2300 mAh, cameră foto de 20 de megapixeli, panou IPS cu rezoluție 720p. Este puțin mai gros decât actualul Z1, mai robust, rezistent la apă, și cel mai probabil, va costa și mai puțin decât acesta. Este ușpr de manevrat după cum scriu cei care au ajuns la standul producătorului la CES 2014, și pare a fi un pretendent destul de bun la cel mai popular smartphone pe 2014. Să nu tragem însă concuzii pripite, se apropie MWC.

Sony Xperia Z1 Compact variante de culori