09 ian. 2014 | 12:34

CES 2014: Cel mai ieftin monitor 4K vine de la Dell

ACTUALITATE
CES 2014: Cel mai ieftin monitor 4K vine de la Dell

Pe aceeaşi linie cu valul imens de televizoare cu o rezoluţie nativă 4K, tocmai a anunţat ceea ce pare a fi cel mai ieftin monitor 4K – Ultra HD.

Dell 4k monitor ultra hd p2815

Într-o piaţă în care ne-am obişnuit deja să asociem panourile 4K cu valori de mii de euro, cei de la Dell s-au decis să desfiinţeze acest mit printr-un singur produs. Deşi este greu de înţeles cum au putut să obţină acest preţ de vânzare imbatabil, în condiţiile în care tehnologia este relativ nouă, bănuiesc că acest detaliu este mai puţin relevant dacă ne gândim la faptul că utilizatorii au de câştigat.

Anunţat iniţiat luna trecută, fără un preţ ataşat, acest monitor 4K de 28 de inci din imaginea de mai sus face parte din seria de dispozitive a celor de la Dell. Costă nu mai puţin de 700 de dolari şi, în funcţie de zona în care vă aflaţi pe glob, ar trebui să-l puteţi achiziţiona începând cu 23 ianuarie. Pentru a înţelege mai bine ce afacere profitabilă este această achiziţie, este suficient să aveţi în vedere faptul că tot Dell oferă la exact acelaşi preţ un monitor de 27 de inci cu o rezoluţie nativă de ,,doar” 2560 x 1440 de pixeli.

La capitolul specificaţii, noua creaţie UHD va fi construită în jurul unui panou de 28 de inci de tip TN cu o adâncime de culoare egală cu 1073 de miliarde de culori. Unghiurile de vizibilitate sunt egale cu 170 de grade, iar timpul de răspuns are o cifră mai mult decât decentă de 5 milisecunde. Pentru că o astfel de jucărie îşi pierde din valoare fără o conectică generoasă, producătorii au inclus pe spatele acestui monitor 4K un Display Port, un miniDisplayPort, un HDMI 1.4, un DisplayPort out, o intrare USB 3.0 şi trei ieşiri USB 3.0 (inclusiv un port USB pentru încărcare gadgeturi). Consumul standard este specificat la 75 de waţi, iar luminozitatea la 300 de candele pe metru pătrat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele