Incarcarea prin inductie este de domeniul trecutului

, 29 Apr, 16:37

Cu toti stim ca Toyota, cu al sau Prius, a fost una dintre primele companii care a imbratisat cu adevarat conceptul de masina electrica, nu doar hibrida. Incercand din nou sa fie inaintea curbei evolutiei, Toyota si WiTricity au format o alianta intitulata Wireless Battery – Charging. Avand ca scop dezvoltarea si implementarea unei solutii de incarcare fara fir pentru masinile electrice, in primul rand, sau telefoane, tablete sau chiar si notebook-uri in al doilea rand.

Chiar daca momentan nu a reusit sa prinda foarte bine la public nici standardul QI, care defineste incarcarea dispozitivelor electrice prin inductie, daca au un partener important sau chiar mai multi, cei de la WiTricity (Wireless + Electricity) au toate sansele sa reinventeze ideea clasica de incarcare a echipamentelor electrice. Daca sunteti ahtiat dupa tehnologie si vreti sa stiti care este principiul care sta la baza activitatii WiTricity raspunsul este simplu: cuplu magnetic de rezonanta inalta.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail