Numărul de telefoane de pe glob a depășit numărul populației mondiale
Telefoanele mobile sunt populare, iar asta o arată vânzările pe care le fac producătorii de telefoane. În prezent există pe Pământ mai multe asemenea dispozitive decât sunt oameni.
Potrivit datelor agregate de la International Telecommunication Union (ITU), Bănca Mondială și de la Națiunile Unite, numărul de telefoane mobile a depășit numărul populației de pe glob. Da, acum avem pe Pământ mai multe telefoane mobile decât sunt oameni.
Sigur, nu fiecare persoană de pe glob deține propriul telefon. Există estimări care arată că 1,1 miliarde de oameni nu au acces la electricitate, ceea ce face ca deținerea unui telefon să nu fie o prioritate. De asemenea, este de așteptat ca milioanele de bebeluși din lume să nu aibă un telefon al lor, să sperăm. Cel mai probabil, mai multe persoane au mai multe telefoane (poate unul dat de angajator, altul este cel personal).
Totuși, asta nu înseamnă că smartphone-urile nu sunt populare. Potrivit ITU, pe tot globul, la finalul anului 2018, ar fi existat 5,28 miliarde de abonamente de voce și internet. 45% din persoanele din acest grup, adică vreo 2,38 miliarde de persoane, își verifică profilul de Facebook în fiecare lună.
Telefoane mobile pentru toată lumea
Rata de adopție a telefoanelor a scăzut drastic în ultimii ani, dar acestă rată este în continuare mai mare decât rata de creștere a populației, așa că raportul telefoane/oameni va fi și în viitor în favoarea dispozitivelor mobile.
Piața de smartphone-uri din România este estimată la 4 milioane de unități pentru anul 2018. Lider este Samsung cu o cotă de piață de aproape 50%, urmat de Huawei cu o cotă de piață de 23%, apoi de Apple cu o cotă de 3-5% (în funcție de volum).
Românii nu cumpăra doar smartphone-uri, ci și telefoane clasice. În 2017, pe piața locală s-au vândut peste 1 milion de unități de astfel de dispozitive mobile. Nokia este lider pe acest segment de piață cu o cotă de peste 40%.