A avut loc prima condamnare bazată pe recunoaştere facială în SUA [VIDEO]

A avut loc prima condamnare bazată pe recunoaştere facială în SUA [VIDEO]

Watch Dogs înfăţişează un viitor foarte sumbru cu un oraş interconectat, dar prima condamnare bazată pe aduce acel concept în prezent.

nec-neoface-facial-recognition recunoastere faciala software

Am auzit de mai multe ori, în ultimii ani, în materiale de marketing sintagma ,,The Future is Now”. Deşi uneori poate fi forţată, există din ce în ce mai multe demonstraţii ale vitezei cu care evoluează tehnologia.

Pierre Martin e din Chicago, exact oraşul în care se desfăşoară acţiunea în Watch Dogs. Datorită unui sistem , în momentul unui jaf armat, Martin a fost imortalizat cu ajutorul unor camere de supraveghere. Aplicând ulterior un software de recunoaştere facială pe respectivul conţinut filmat, faţa răufăcătorului a fost identificată foarte rapid într-o bază de date de 4,5 milioane de persoane.

Deşi nu putem decât să bănuim, animaţia aferentă respectivei activităţi a fost probabil similară cu cea pe care am văzut-o de o mie de ori în filme. Pentru întregul scenariu, software-ul folosit a fost NEC NeoFace, descris în clipul de mai jos. În final a mai fost necesară şi o confirmare din partea unui martor pentru ca dosarul de condamnare să fie complet, dar cea mai mare parte a cazului a fost soluţionată computerizat.

Singura problemă cu această poveste, pe lângă faptul că scoate la iveală avantajele supravegherii în masă, este că funcţionează doar dacă o persoană se află deja în baza de date a diverselor agenţii guvernamentale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: