Biometry – Securitate extrema de pe smartphone la MWC 2013

Biometry - Securitate extrema de pe smartphone la MWC 2013

Biometry este o firma elvetiana care ofera una dintre cele mai complexe solutii de recunoastere si logare pe baza parametrilor biometrici.

Biometry MWC 2013

Stim cu totii ca deblocarea prin recunoasterea fetei poate fi usor pacalita, mai ales pe Android Ice Cream Sandwich si chiar pe mai noul Jelly Bean. Biometry vine cu o solutie software denumita nu foarte inspirat: MobiComBiom, dar care este proiectata sa vina in ajutorul celor care au nevoie de securitate maxima in procesele de logare sau identificare realizate cu ajutorul unui smartphone.

Biometry Recunoastere Faciala

Odata ce instalezi software-ul si iti creezi un profil pe site-ul companie, telefonul incepe sa adune date despre tine cu scopul de a le folosi in procesele ulterioare de autentificare securizata. Analizeaza vocea cand vorbesti la telefon, face capturi ale figurii in timp ce scrii un mesaj sau inainte de a raspunde la un apel primit. MobiComBiom ajunge poate sa analizeze pana la 12 parametrii individuali inainte de a-ti permite accesul la serviciul solicitat: tonalitatea vocii, intensitatea, accentul, forma si particularitatile fetei, mimica, gestica si chiar modul in care mergem pe strada (cu ajutorul accelerometrului).

Biometry MWC 2013

Poate va intrebati cine e atat de paranoic incat sa aiba nevoie de o asemenea aplicatie, ei bine aceasta poate fi adaptata unui sistem de plati cu ajutorul telefonului si poate sa ofere acces instant la anumite sume de bani in functie de un anumit nivel de siguranta. Cea mai simpla metoda de accesare a contului ar fi prin citirea unei serii de patru numere adisate aleator pe ecran (aici analizeaza cam toti parametrii de mai sus).

Nivel securitate recunoastere biometrica

Desi pare desprinsa dintr-un film SF, solutia celor de la Biometry este cat se poate de functionala si oricat ne-am chinuit nu am reusit sa pacalim telefonul (un Galaxy Nexus) ca suntem proprietarul sau :). Mai jos aveti un clip de prezentare a software-ului, iar cei interesati pot gasi mai multe informatii aici.