Smile – un nou sistem de recunoastere faciala scaneaza intreaga planeta in 3 minute

, 04 Apr, 16:51

Face scanner

Desi pare exagerat sau rupt din filmele SF, un sistem de scanare faciala, Smile, creat de Hitachi atinge o performanta incredibila cand vine vorba de viteza cu care poate indexa fete umane.

Folosind un sistem de indexare bazat pe inregistrari biometrice, noua platforma, pe langa faptul ca are o viteza foarte mare la inregistrat, este extrem de rapida si la navigat prin continutul memorat. Sistemul creat de Hitachi Kokusai Electric scaneaza 36 milioane de fete intr-o singura secunda. Si va vine sa credeti ca este suficienta o rezolutie de 40 x 40 pixeli pentru o fata umana ca respectiva sa fie inregistrata in conditii optime?

Desi sistemul a fost gandit pentru mall-uri, statii de transport in comun sau alte situatii asemanatoare, cel mai probabil primii clientii vor fi agentiile guvernamentale.

In ceea ce priveste modul de utilizare, dupa inregistrare, pentru a gasi o persoana in baza de date este suficienta o secventa video, o imagine statica sau chiar si un profil de Facebook. In urma cautarii, rezultatele apar ca o serie de icoane, moment dupa care, in momentul in care faceti click pe unul din rezultate, este redata o filmare ce incepe inaintea aparitia fetei in cadru si continua pana la cateva secunde mai tarziu.

Inca nu se cunoaste nici un pret pentru respectivul sistem de supraveghere, dar cu siguranta pentru cei care au in vedere o astfel de achizitie pretul nu ar fi o problema.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail