28 oct. 2014 | 15:45

Android 5.0 va fi disponibil și pe smartphone-urile ASUS

ACTUALITATE
Android 5.0 va fi disponibil și pe smartphone-urile ASUS

Știm așadar că majoritatea producătorilor de dispozitive mobile cu Android au promis că vor oferi update pentru versiunea Lollipop atunci când acesta va fi disponibil.

Asus Zenfone 5

Companii precum Motorola, Sony, Samsung și HTC sunt câteva dintre cele care au anunțat în mod public compatibilitatea cu noul sistem de operare Android 5.0 Lollipop. Totuși, dacă sunteți posesorul unui smartphone ASUS chiar și voi veți avea ultima versiune de Android, chiar dacă acest update va veni la începutul anului 2015. Anunțul producătorului se referă desigur la anumite modele din gama sa de smartphone-uri printre care seria ZenFone și PadFone S și PadFone Infinity 2.

Dacă sperați ca acest update să fie lansat mai repede trebuie să vă amintesc că ASUS abia a lansat update-ul pentru Android 4.4 KitKat pentru multe din modelele lansate de ei. 2015 este însă aproape, la doar 2 luni distanță așa că nu vom avea de alșteptat prea mult. Sunt curios de altfel dacă Android 5.0 Lollipop va fi implementat tot cu interfața proprie pe care o aduce producătorul pe terminalele sale sau se va baza mai mult pe cea stoc oferită de Google. I-a luat totuși destul de mult timp lui ASUS să lanseze o interfață mai customizată și am văzut-o pe dispozitivele sale abia la începutul acestui an.