20 nov. 2013 | 15:17

ZTE Nubia Z5S şi Nubia Z5S Mini, noile vârfuri chinezeşti

ACTUALITATE
ZTE Nubia Z5S şi Nubia Z5S Mini, noile vârfuri chinezeşti

Pentru că nu mai lansase de mult timp modele noi, cu Android prin intermediul Nubia Z5S şi Z5S Mini.

zte nubia z5s mini

Având în vedere că foarte mulţi producători de smartphone-uri, inclusiv Samsung şi Sony apelează la acest sistem de a-şi denumi noile creaţii, cei de la zilele trecute un nou vârf de gamă, cu numele de ZTE Nubia Z5S şi un nou model mainstream, derivat din fratele mai mare, cu numele de ZTE Nubia Z5S mini.

Aceste gadgeturi vor încerca să atragă noi utilizatori în curtea producătorului chinez prin intermediul unor aparate rapide, estetice şi cu preţuri competitive.

Foarte puternic şi în acelaşi timp în conformitate cu tendinţele pieţei este Nubia Z5S. Acesta foloseşte un panou Full HD de 5 inci pe tehnologie IGZO, aspect care ar trebui să-i sporească semnificativ lizibilitatea în lumină naturală. La interior, include o combinaţie dintre un Snapdragon 800 cu un CPU Krait 400 tactat la 2,3 GHz, 2GB de memorie RAM şi un GPU Adreno 330. Nu lipseşte nici conectivitatea LTE. Partea de captură este asigurată de o combinaţie dintre un senzor de 13 megapixeli aflat pe spatele telefonului şi unul frontal care se rezumă la 5 megapixeli. Dacă aveţi astfel de fantezii, este capabil deopotrivă să filmeze 4K la 30 de FPS-uri şi 720p la 120 FPS-uri. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 4.2.2.

Nubia Z5S Mini este un model un pic mai subţire şi mai puţin performant, dedicat celor care nu au bugeturi foarte stufoase. Acesta foloseste un LCD de 4,7 inci cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, în timp ce partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 600 dual core la 1,7 GHz. Sistemul de captură este similar cu al fratelui mai mare, încorporând o combinaţie dintre un senzor de 13 megapixeli şi un al doilea de 5MP.

Iniţial, ambele modele vor fi comercializate exclusiv în China. Dacă ne uităm însă la capitolul comunicaţii, efortul de a introduce cipuri globale se reflectă cel mai probabil în lansarea seriei de aparate Nubia şi în alte ţări de pe glob.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele