YouTube sarbatoreste opt ani de la aparitie

YouTube sarbatoreste opt ani de la aparitie

In mai 2005, primul clip ajungea pe YouTube pentru a informa, inspira si distra mintile internautilor plictisiti, 8 ani mai tarziu traditia continua.

aniversare youtube 8 ani

Au trecut deja opt ani de cand . In luna mai a anului 2005, primul film cu creatorul site-ului ajungea online ca o dovada de concept a functiilor pe care le oferea noul serviciu. Cativa ani mai tarziu, website-ul  ajungea sa fie achizitionat de Google.

De atunci, multe s-au schimbat. Mai mult de 100 de ore de clipuri video sunt urcate online in fiecare minut. Mai mult de un miliarde de oameni acceseaza YouTube.com in fiecare luna pentru tutoriale, clipuri amuzante, trailere, stiri, raspunsuri simple sau mai complexe la diverse intrebari. Statistic, unul din doi oameni care au acces la internet vizioneaza macar un clip in fiecare luna prin accesarea URL-ului din spate, www.youtube.com. Milioane de parteneri au creat continut pentru a-l urca pe YouTube si in cateva luni vom putea viziona si din Romania , similar cu televizunea clasica.

Pentru a celebra evenimentul, cei de la www.parade.com au creat o pagina dedicata celor mai populare clipuri de pe YouTube, din fiecare an dintre cei opt de existenta. In caz ca mai aveati nevoie de vreo confirmare, asa aflam ca PSY si al lui Gangnam Style este in fruntea clasamentului pentru anul in curs, in timp ce Call Me Maybe de la Carly Rae Jepsen dadea tonul in 2012.

Citește și: