Noi detalii despre modelul de subscriptii platite pe YouTube

Noi detalii despre modelul de subscriptii platite pe YouTube

Google se pregateste sa lanseze un nou model de subscriptii platite pentru un anumit numar de canale YouTube, fiecare avand o taxa de 1.99 dolari/luna.

YouTube

Aceasta miscare catre o platforma platita va ajuta la generarea unul flux monetar ce poate ajuta foarte mult creatorii independenti de continut, mai ales pe cei care posteaza in mod constant sub forma unei emisiuni, fie ea de  entertainment fie tutoriale. Aceste subscriptii sunt optionale pentru creatorii de continut si ei vor opta sa activeze sau nu acest sistem, la fel ca si utilizatorii care daca doresc sa vizioneze acel continut vor plati acea taxa lunara. Google lucreaza de aproape un an de zile la acest sistem, iar proiectul a inceput sa castige teren imediat ce gigantii de media din online, Hulu cu 4 milioane de subscriberi si Netflix cu 30 de milioane de abonati, si chiar si Amazon, care au inceput sa ofere continut propriu pe canalele proprii.

Sistemul de abonament va fi disponibil pentru inceput unui numar de 50 de canale, insa nu se stie care dintre acestea vor fi canale deja existente si cate vor fi create in perioada imediat urmatoare. Unii sugereaza ca acesta va fi a doua sursa de venituri pentru creatorii de continut, si ca ar putea reprezenta versiunea premium a unor canale deja existente. Canalele cu plata vor include programe pentru copii, entertainment, muzica, precum si alte domenii. Unii dintre producatorii care au lucrat cu youtube la modelul de abonamente vor cauta sa isi transforme o parte din cei care ii urmares in abonati cu  plata, altii fiind de parere ca se pot diferentia de restul lumii oferind episoade din seriale populare mai vechi. Un canal mai vechi si cunoscut ar putea oferi de exemplu reclame la alte canale platite si incerca sa convinga abonatii deja existenti sa adere si la un sistem cu plata.

Interesant este faptul ca Google si YouTube refuza sa confirme aceste planuri insa au afirmat ca lucreaza la noul sistem de plata a continutului.

„Nu avem nimic de anuntat acum, insa ne orientam spre crearea unei platforme de abonamente care poate atrage si mai mult continut de calitate pentru utilizatori, si care poate oferi partenerilor o alta modalitate de a genera bani pe langa sistemul de reclame deja existent.”

In acest moment este necunoscuta modalitatea in care se vor imparti veniturile din acele abonamente cu YouTube, probabil vom afla mai multe detalii in zilele ce urmeaza. Un lucr este cert, abonamentele sunt pentru cine le doreste, atat ca partener cat si ca simplu utilizator. Nu va transforma nimeni canale deja existente in unele cu plata, si nu vi se va cere bani pe ceva ce ati vizionat deja.

Citește și: