Yahoo Mail va deveni în curând cel mai protejat serviciu de email

, 19 Noi, 09:00

Deşi procentul utilizatorilor de , Yahoo Mail ar putea redeveni serviciul preferat al celor ce ţin la securitate.

Yahoo Mail nsa encriptare securitate

Şi dacă aţi trăit într-o peşteră în ultimul an este inevitabil să nu fi auzit de scandalul iniţat de un aşa-numit Edward Snowden. Acesta era un analist CIA care a reuşit să scape cu cantităţi industriale de documente ce au confirmat lucruri înspăimântătoare vizavi de activitatea noastră online. Printre altele, se confirma că Agenţia Naţională de Securitate a Statelor Unite avea abilitatea să intre fără nici un fel de restricţii în căsuţa voastră de poştă electronică, indiferent unde locuiţi şi indiferent dacă sunteţi fan Google, Yahoo, Microsoft sau Facebook.

Ulterior, s-a demonstrat că Yahoo a reuşit să se strecoare din gura lupului în mai multe rânduri, fapt adus în discuţie de numeroase ori şi de preşedintele companiei. ,,Yahoo niciodată nu a oferit acces la serverele noastre celor de la NSA sau altor agenţii guvernamentale. Niciodată.” Cu astfel de declaraţii, se pare că este foarte încântată de statutul special al gigantului pe care îl conduce.

Pentru a-şi menţine statusul de lider de piaţă la acest capitol din ce în ce mai important, până la sfârşitul primului trimestru din 2014 toate informaţiile care circulă între serverele gigantului vă vor fi criptate. De asemenea, utilizatorii vor avea opţiunea să-şi cripteze comunicaţiile cu serverele de mail ale Yahoo. Partenerii companiei americane ce folosesc în mediu business Yahoo Mail vor putea profita de aceleaşi opţiuni plus suport pentru conexiuni HTTPS.

Mai precis, până la 8 ianuarie 2014 întreaga reţea de email a companiei condusă de Mayer va face un upgrade la criptare SSL pe 2048 de biţi.

Momentan, este imposibil de apreciat dacă astfel de practici vă vor ţine căsuţa de poştă electronică departe de ochii curioşi ai analiştilor NSA. Indiferent care este realitatea, nu trebuie să trecem cu vederea un efort enorm finaciar al celor de la Yahoo investit în păstrarea intimităţii voastre.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Trebuie sa fii ipocrit sa crezi ca odata cu criptarea pe 2048biti esti protejat.

Toate algoritmele de criptare sunt deja cunoscute de catre NSA. Nu exista protectie! mai este si legea Big Brother, care monitorizeaza absolut tot ce faci pe net. Cui i-ai trimis e-mail, cu cine ai vorbit, ce site-uri ai vizitat, ce anume ai descarcat, etc.

Pe mine unul nu ma impresioneaza deloc tentativele de a „proteja” intimitatea. Atata timp cat exista deja legea asta, toate lucrurile astea sunt useless.

PS: Pentru amatorii care se cred „mari destepti in IT” sa nu credeti ca folosind un PROXY sau VPN esti in siguranta. Pana si acele servicii stocheaza un log cu adresa ta IP reala.

De ceva timp mai multisor nu mai pot intra pe e-mail, acum il scriu, nu voi stii raspunsul vostru niciodata, ce serviciu protejat? de catre cine, mi se spune ca nu mai este buna parola, mi se cere anul de nastere al varului cel mai in varsta, pai am o 100 de veri…. Ce serviciu protejat? De unde sa stiu in ce an este nascut „varu Sandel”, aveam pretentii….
Am crezut ca am Alzhaimer, dar sigur nu am, parola e-mailului se duse pe apa sambetei; mi-as fi dorit sa am tot acelasi e-mail, dar din pacate nu se mai poate. Va multumesc

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail