Windows Phone depaseste iPhone-ul in Rusia la vanzari

Windows Phone depaseste iPhone-ul in Rusia la vanzari

Pentru ca operatorii de telefonie din aceasta tara fac eforturi remarcabile de promovare a terminalelor cu WP8, iPhone-ul nu se mai vinde.

Windows-Phone-8s-compared-in-size

Rusia este o tara foarte mare si in acelasi timp este unul dintre teritoriile cele mai mari in care vanzarile de iPhone nu mai vin dupa cele ale terminalelor cu Android, ci au ajuns pe locul al treilea dupa vanzarile de smartphone-uri cu Windows Phone. Cel putin aceasta este concluzia unui raport recent publicat de cei de la .

Din cauza faptului ca cei mai importanti operatori din teritoriu investesc si subventioneaza masiv aparatele cu WP8, in opozitie cu iPhone-urile, Microsoft poate sarbatori o victorie importanta cand vine vorba de adoptia platformei. Valorile celor de la confirma de asemenea situatia descrisa de Bloomberg. Piata terminalelor cu Windows Phone a crescut de la 5,1% anul trecut la 8,2% la ora actuala. Intre timp, vanzarile de iPhone au scazut foarte mult, de la 9% anul trecut la aproape 8% in 2013.

Cea mai mare parte a responsabilitatii fenomenului si-o asuma MTS, cel mai mare operator din Rusia care a incetat efectiv sa mai vanda iPhone-uri inca din 2012. In locul creatiei Apple, sunt promovate intens cele mai noi smartphone-uri dotate cu sistemul de operare al celor de la Microsoft. Pentru a stimula si mai mult acest trend, au fost amenajate in magazine zone speciale educationale cu Windows Phone.

Aparent, Apple cere din partea operatorilor subventii financiare foarte mari pentru a promova iPhone-ul in Rusia. ,,Nu este profitabil pentru noi si este mai bine ca am incetat sa vindem iPhone-uri, deoarece riscam sa avem margini de profit negative la ele.” – Andrei Dubovskov, CEO al OAO Mobile TeleSystems, a argumentat aceasta schimbare de atitudine vizavi de Apple.

Situatia este similara si la alti operatori de telefonie mai mici. In acest caz, cei care vor sa foloseasca iPhone-uri in Rusia sunt obligati sa-l achizitioneze fie nou deblocat, fie la mana a doua de pe piata neagra.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: