Windows Phone 8 se pregateste de primul update important: GDR2

Windows Phone 8 se pregateste de primul update important: GDR2

La aproximativ opt luni dupa lansarea oficiala a primelor terminale cu Windows Phone 8, Microsoft anuntat al doilea , GDR2.

Microsoft Windows Phone 8 GDR2

Microsoft tocmai a anuntat oficial zilele trecute, printr-un post pe blogul companiei, ca pana la sfarsitul lunii iulie va incepe distributia celui de al doilea update semnificativ la WP8 cu numele de GDR2. Abrevierea vine de la general distribution release, in timp ce doiul de la capat face referire la faptul ca aceasta este cea de a doua lansare de acest gen. Desi nu va include un cumul remarcabil de functii noi, update-ul va incorpora mai multe elemente menite sa va faca viata mai usoara.

Trecand peste faptul ca utilizatorii de WP8 vor vedea update-ul pe telefon disponibil in etape, in functie de operator, dispozitiv si regiune, alte detalii conteaza mult mai mult. Important este ca vom vedea implicit cateva aplicatii noi pe telefon si ca, odata cu noul update, aparatul va deveni brusc mai stabil si un pic mai performant.

Aplicatia XBOX Music va permite sa selectati, sa descarcati si sa faceti pin la anumite melodii pe ecranul principal mult mai usor. Tot acest programel a devenit mai eficient in a trage de pe internet informatii suplimentare legate de un anumit cantec sau album. Radio-ul FM va reveni cu aceasta ocazie pe terminalele celor mai multi utilizatori. Data Sense este numele unei unelte noi menite sa faciliteze tinerea unei evidente stricte vizavi de traficul de net consumat. Suportul pentru functii avansate HTML5 a fost imbunatatit semnificativ in browserul Internet Explorer inclus in WP8 GDR2. Au beneficiat de imbunatatiri pe partea de calitate si aplicatiile de teleconferinta Skype si Lync. Pentru cei care au stocate mesajele, notitele, calendarul si contactele pe serverele Google, introducerea suportului pentru CardDav si CalDav ar trebui sa faciliteze importarea in telefon a tuturor datelor de pe serverele creatorului Android.

Avand in vedere ca Windows Phone Blue, urmatoarea versiune majora de WP, va fi lansata la inceputul lui 2014, pana atunci va trebui sa ne multumim cu GDR2. Oricum, efortul gigantului investit in acest patch este remarcabil, mai ales ca, in continuare, pe partea de numar de aplicatii, mai putin la capitotul functionatate.

Citește și: