Windows 8 s-a echilibrat pentru tablete de 8 inci

Windows 8 s-a echilibrat pentru tablete de 8 inci

Printr-un set de actualizari la specificatiile Windows 8, a devenit posibil ca noul sistem de operare

window 8 7 inch tablete

Specificatiile unui nou sistem de operare vin de multe ori rupte de realitate sau detasate prea mult de optiunile utilizatorilor. Din acest motiv si nu numai, rezolutia celui mai mic ecran pentru Windows 8 a fost stabilita in urma cu aproximativ un an la 1366 x 768. Vremurile se schimba si la fel si preferintele oamenilor.

Fara prea mult tam-tam, Microsft a coborat rezolutia minima necesara pentru aplicatii de Windows 8/RT si pentru intregul sistem de operare la 1024 x 768. Daca aceasta asociere de numere va aduce aminte de primul si al doilea iPad, nu sunteti departe de supozitiile din media. Interesant este insa ca si iPad Mini, cu un ecran de 7,9 inci, are aceeasi rezolutie.

Practic, schimbarea de rezolutie Windows a fost facuta pentru transpunerea sistemului de operare si pe , de 8 inci, ce pot fi folosite in egala masura in mod potret sau panorama. Cel putin, asa interpreteaza Ed Bott de la ZDNet schimbarea facuta de Microsoft la cerintele minime aferente celui mai recent sistem de operare iesit din Redmond.

O alta interpretare data acestei modificari este legata de un joint-venture intre Microsoft si Barnes&Noble, intitulat NewCo. Pentru ca realizarea unui ,,Microsoft Reader” a fost trecuta explicit in actele NewCo., este foarte probabil ca ipoteticul dispozitiv sa fie semnificativ mai mic decat un Surface, dar sa ruleze acelasi SO.

In situatia actuala, actiunea celor de la Microsoft este una inspirata. Un numar minim de restrictii se reflecta intr-un numar maxim de posibilitati pentru producatorii OEM si dezvoltatorii de aplicatii. Ne putem astepta sa vedem gadgeturi de dimensiuni diverse cu ultimul Windows care s-ar putea vinde mai bine.

Citește și: