Western Digital micsoreaza si mai mult hard disk-urile de 2,5 inci

Western Digital micsoreaza si mai mult hard disk-urile de 2,5 inci

In fuga dotarii celor mai subtiri ultrabook-uri cu medii de stocare spatioase,

Western Digital WD Blue 5mm

Companie sinonima cu hard disk-uri de orice fel si cu medii de stocare integrate in reteaua locala, Western Digital si-a anuntat cea mai noua serie de hard disk-uri.

WD isi scoate pe piata hibride sau dotate exclusiv cu platane. Cele mai recente creatii ale producatorului american, realizate sub seria UltraSlim, au ajuns la o grosime spectaculoasa de 5 milimetri.

Gandite probabil pentru ultrabook-uri si ultra portabile extrem de compacte, noile produse din seria WD Blue si WD Black, desi se ascund in spatele aceluiasi standard de 2,5 inci, interiorul este complet diferit. Din cauza grosimii foarte mici, pana si portul de alimentare si transfer de date nu este unul obisnuit, de tip SATA. Desi foloseste in continuare platane pentru stocare, probabil unul singur, greutatea noilor unitati a scazut cu aproximativ 36% in acest format nou.

Capacitatea maxima a unor astfel de solutii momentan este limitata la 500 GB cu un pret in magazine de aproximativ 90 de dolari. Cu un avantaj semnificativ de performanta, dar cu o memorie tampon de tip flash, pe langa platanele clasice, versiunea WD Black nu are inca un pret specificat.