Western Digital prezinta unitati de stocare SSHD cu o grosime de 5mm

, 21 Feb, 15:30

Western Digital prezinta noua serie de unitati de stocare SSHD ce au o grosime de doar 5mm, fiind desigur pretabile pentru ultrabook-uri.

Western Digital SSHD

Ultrabook-urile sunt ceva mai pretentioase din orice aspect. Nu detin o unitate optica, iar majoritatea folosesc HDD-uri cu o grosime cat mai mica. Nu este prea mult loc in carcasa unui ultrabook asadar fiecare economie de spatiu este de mare folos. Western Digital spune ca variantele propuse de acesta ar putea fi solutia clara la aceste probleme. Noile unitati dispun de 24 GB memoria NAND Flash, folosita pentru caching, si acestea au o grosime de doar 5 mm.

SSHD este un termen folosit pentru Solid State Hard Drive, mai exact acele discuri Hibride pe care le intalneam si la Seagate sub denumirea de Momentus XT. Ideea este buna, insa ce ar fi cu adevarat interesant si ar oferi o viteza net superioara sistemului de lucru ar fi instalarea directa a acestuia pe memoria de tip SSD. In acest fel am beneficia complet de proprietatile SSD-ului. O capacitate de 40 sau 64 GB ar fi suficienta pentru sistemul de operare si alte cateva programe importante, restul datelor putand sta la fel de bine pe HDD-ul normal.

Noile discuri SSHD de la Western Digital au un scop clar, ultrabook-urile. Asadar nu ne asteptam sa le vedem prea repede pe piata in varianta retail, cel mai probabil vanzarea acestora a inceput deja catre integratorii de sisteme OEM.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail