VivoPC: ASUS lansează un HTPC arătos cu Windows 8

VivoPC: ASUS lansează un HTPC arătos cu Windows 8

În urmă cu aproximativ şase luni, auzeam prima oară de , iar acum cei de la  lansează oficial gadgetul din imaginea de mai jos.

asus-vivopc Windows 8 HTPC Intel Celeron

Dacă tot avem televizoare din ce în ce mai mari şi frumoase în sufragerie, ar fi păcat ca acestea să nu preia conţinut de la un dispozitiv la fel de arătos. În cazul de faţă este vorba de VivoPC, un computer în toată regula al celor de la ASUS, preinstalat cu Windows 8, ce este promovat ca HTPC sau Home Theater PC.

VivoPC are 19 x 19 x 5,6 centimetri şi 1,22 kilograme, trăsături care transformă acest aparat într-un element ce poate fi cu uşurinţă integrat în ansamblul tehnologic de pe lângă televizor. Construcţia din plastic şi aluminiu lucios nu fac decât să reprezinte nişte elemente suplimentare menite să nu diferenţieze prea mult acest dispozitiv de un TV recent, un soundbar performant sau un Blu-ray Player.

Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un Intel Celeron dual core de generaţie recentă 1007U tactat la 1,5GHz ce ascunde un IGP Intel HD Graphics. Un hard disk de 500GB şi o cantitate de 4GB de RAM vin standard în aceast configuraţie de 320 de dolari. Include un modul WiFi 802.11ac şi tot la conectică mai avem un cititor de carduri SD, o ieşire optică S/Pdif, un port VGA, un HDMI, 2 porturi USB 2.0 şi alte 4 porturi USB 3.0.

VivoPC este preinstalat cu WIndows 8 pe 64 de biţi, iar magazine virtuale din afară precum MacMall şi Newegg îl au deja în stoc.

Citește și: