Urmatorul iPhone 5S va putea sa filmeze cu 120 FPS-uri

Urmatorul iPhone 5S va putea sa filmeze cu 120 FPS-uri

Cum era de asteptat, printre versiunile beta ale noului iOS 7 au inceput sa se gaseasca detalii legate de urmatorul

iphone 5s fast movie 120fps double pixel

Daca se va respecta sistemul initiat in anii trecuti, odata cu publicarea versiunii finale a noului iOS, la scurt timp va fi lansat si un nou iPhone. Printre liniile de cod din noul beta 3, disponibil de cateva zile pentru dezvoltatori, cineva a gasit o referinta la noul terminal printr-un mod de captura intitulat ,,mogul”. Acesta implica imortalizarea cu 120 de cadre pe secunda a unui moment la o rezolutie necunoscuta. Avand in vedere ca nici un artificiu nu a fost suficient pentru a activa respectiva functie pe iPhone 5, s-a tras concluzia ca hardware-ul actualului varf de gama Apple nu este suficient de performant. Prin urmare, abia un va putea sa filmeze in modul ,,mogul”.

Modul slow motion este unul indragit de foarte multi amatori de efecte speciale si ar fi placut sa-l vedem nativ pe iPhone. Acum, ca deja si-a gasit loc pe Galaxy S4, este aproape imposibil ca cei de la Apple sa ramana in urma. Acest mod de filmare pare, la prima vedere, un truc software si, daca este asa, ni s-ar confirma din nou politica de upgrade implementata odata cu lansarea unui smartphone gen 3GS, 4S sau 5S. Odata cu lansarea iPhone-ului 3GS a fost integrata functia de detectare a fetelor si cea de focus manual, asadar sunt sanse ca o parte din functiile care vor face iPhone-ul 5S atat de popular sa fie legate tot de modulul de captura.

In cazul in care ne-am increde in speculatiile din ultimele saptamani, urmatorul smartphone creat in Cupertino ar veni dotat cu un senzor BSI de 13 megapixeli creat de Sony. Daca aceasta informatie se confirma, nu ar trebui sa fie nici un fel de problema sa filmam cu 120 FPS-uri un strop de apa in cadere.