Update-ul Lumia Amber incepe sa fie distribuit global

Update-ul Lumia Amber incepe sa fie distribuit global

Dupa cateva amanari si dezbateri legate de ce terminale vor primi ce functii, update-ul Lumia Amber incepe sa fie distribuit pe telefoane.

nokia windows phone lumia amber

Nokia a anuntat ieri ca incepand cu aceasta saptamana posesorii de terminale Lumia preinstalate cu Windows Phone 8 vor incepe sa primeasca mult ravnitul update intitulat Amber. Statistic, acesta este primul update semnificativ pentru telefoanele cu WP8, mai ales pentru posesorii de Lumia. Acest fapt se datoreaza pachetului semnficativ de functii proprietare dezvoltate in-house de finlandezi care, cu aceasta ocazie, vor ajunge pe majoritatea terminalelor companiei.

Pe langa elemente de securitate si detalii minore introduse de Microsoft, update-ul Lumia Amber va veni cu Pro Camera, Glance, Smart Camera si alte cateva elemente. Pro Camera este numele aplicatiei de captura preinstalata pe Lumia 1020. Aceasta permite utilizatorului sa ajusteze din cu usurinta diafragma, timpul de expunere, ISO-ul, focusul manual si alti cativa parametri pe care ii gasim in aparatele foto profesionale. Aceasta aplicatie va ajunge acum pe .

O alta functie, , pe care am explicat-o in detaliu in urma cu cateva saptamani si care va aduce un ceas digital pe ecranul inchis al telefonului, va functiona pe orice gadget cu WP8, exceptand Lumia 520 si Lumia 625. Ca un mic detaliu, tot Glance este responsabila de deblocarea aparatului printr-un dublu tap pe ecran sau pentru punerea pe silent a unui apel receptionat prin intoarcerea telefonului cu fata spre masa.

Smart Camera, o a treia functie vazuta initial pe Lumia 925, este printre singurele care va putea fi rulata de pe toate dispozitivele Nokia cu WP8, fara nici o exceptie. Aceasta va permite, printre altele, sa faceti focus in miscare.

Ca de fiecare data, pe orice smartphone care nu este iPhone sau Nexus, propagarea update-ului Lumia Amber va dura o lunga perioada de timp din cauza operatorilor de telefonie, care mai fac o serie de teste interne premergatoare distributiei actualizarii.

Citește și: